nuffnang ads

Nov 13, 2010

memori terindah

memo yg aku still ingat n paling indah..tentang gadis bernama ct.dy memang baik..baik sgt.dy adik angkat aku.wlupun lain mak n ayah tp aku tetap syg dy mcm adik kandung.aku hapy sgt sbb dpt jmp dy n kinah kazen dy.time dy kawen hrtu.. wlu x lama dpt berjmp tp aku rasa hapy sgt.hanya tuhan yg tahu bertapa aku rdu sgt ct,kinah,ina,maziah,ana n kwn2 d mahlin.dah lama sgt aku x jmp dy org.ct tu trlalu baik untuk jd adik aku.tp apa2 pun dy byk gak persamaan dgn fatin adik aku..depa 2 memang suka novel.kadang2 aku terpikir gak.life aku n ct mcm crita novel plak..aku ingat nak bt novel ja kisah kami.tp mn la aku terer sastra..

memo d store

store..port ke 2 yg aku rasa sesuai utk aku n kwn2 lepak n tdo heh2..pelikkan org p kj bt kj tp aku p kj utk tdo.sbnarnya aku bt kj dlu la baru tdo.blh mampus aku.klu x htr brg.blh shutdown 1 mahlin wo..sbnarnya kj aku issue brg tray bawak masuk dlm prod tray wash utk d cuci.tiap2 hari tu la kj aku n kwn2.kj kami mmg senang tp kdg2 agak penat n kalut skit la.tp apa2 pun kj tu la plg hapy yg penah aku bt.aku ska kj c2.smp blh brtahan 3thn gak la.tp last2 aku ambik kputusn utk bnti sbb aku kna tkar prod.utk jadi line leader.hah sapa yg xmau d naikkan pangkt.aku ja yg xmau.aku mls klu naik pangkt.kj pun brtambah n kalut.aku x mau smp diri aku pun x trjaga.dah la sblm tu aku pnh jadi mcm org gila kj.bayangkan la.aku nih dah la kj 12jam.1 hari tu aku kj shif mlm.balik pg tu plak aku trus ja mandi n trus smbung kj,tlg mak aku nega.2 kali ada la aku bt kj cmtu.letih? mmg letih tp x la smp nak pengsan2.dlu umo aku dlm 20 cmtu la kot.x sakit apa2 lg.sihat n kuat g la.skg nih dah x blh bt cmtu g dah.spanjg aku kat mahlin mmg byk memo la.smp aku pun x ingat sgt.tp dlu ada gak org gelar kat aku gila kj.smp kata kat aku."hg xyah blk la.tdo mahlin trus"ha3..smp cmtu skali la org ingat aku ni gila kj.pdhal aku bt kj mcm main2 ja.tp bkn nak bangga la.aku nih yg jenis.klu time bt kj.org pggil pun aku x dgr dah.aku bkn x dgr tp mls nak layan org yg ajak brgosip.bg aku buang masa ja.klu smbag psl nak bt biz ka,psl music ka @ psl fashion ka aku ok ja.slama aku kat mahlin.aku jrg ambik cuti kj.klu aku cuti ja mesti org heran.sbb aku susah nak sakit.jadi klu aku cuti.aku nak rest ja kat rmh.yala sblm jatuh sakit baik rest awl2.tp lps aku bnti pd mahlin.aku rest 3bln kat rmh tanpa p kj mn2 pun.aku dah boring sgt jd pnganggur.bl dpt kj aku trus kj tanpa henti.ada ot aku bt.bila cuti klu rajin aku tlg mak nega.

suka duka aku

memori aku kat mahlin yg paling aku ingat pun time aku n shabt aku.kami 3 lari dari gat sbb kami bt salah tdo kat store ha3..klu d ingat2 balik mmg lucu sgt time tu kami lari x tau nak p mn.trus ja trlintas d pikiran aku.nak ajak kwn2 aku lari masuk toilet dok 1 toilet ja sng crita.apa lg time dok lepak dlm toilet tu mmg ar busuk tp dgn dok tringat pkara lucu tu mmg kami lupa lgsung bab busuk tu.kami lepak dlm toilet ada kot dlm 1-2 jam.fuhh..lama gak la kami curik tulang.klu d ikutkan mmg salah la bt camtu tp takut dgn ksalah kami tu.bt2 lupa ja la.aku nak trgelak sgt time lari tu kami 3 lintang pukang mcm katun ha3..ada lg memo best time tu aku tgh tolak troli masuk tray wash.tiba2 ja ada sorg adk.pggl aku "kak sy nak ckp sat dgn kak blh?aku pun time tu mmg x la bz sgt.aku trus la smbg2 dgn dy.dy tnya aku yg dy nak ambik aku jd kak angkat dy.aku x trus bg jwpn.aku trdiam seketika.sbb aku pun rasa pelik la mcm x da org len yg blh dy ambik jd kak angkat dy lak bkn dy x knl aku.aku nih pelik pd org len.aku trus tnya dy knp pilih aku jd kak angkat dy.dy bgtau aku sbb dy pilih aku."sy pilih kak sbb sy ska tgk muka kak.muka kak nmpak suci n tenang.fuhh..biar btl bdk nih.aku trus trgelak2.tp muka dy mmg nmpk serius ja.aku pun henti la gelak.xkan org bt muka bangang aku nak gelak g kan.aku pun ckp kat dy ok la kak akn trima adk jd adk angkt kak lah ya.aku pun tnya nama dy."sy ct ni kazen sy kinah"aku lupa lak nak bgtau yg ada sorg lg teman dy.pas bknl2.kami pun bt kj masing2 n aku masuk bilik tray wash dlm pikiran aku hnya ttg ct yg kata muka aku nih nmpk suci n tenang.aku rasa pelik btl la.ada ka muka aku nih suci n tenang.dy x tau yg aku nih serabut n tension slu ja.tu yg bl time aku bt kj x tgk org dah.sapa org baru spa org lama aku pun x perasn.yg aku tau aku p kj sbb nak cari duit ja pun.memo len plak.time aku kna masuk line dlm apfa.kna ganti tmpt org.aku mls gila nak masuk line sbb aku x pnh bt kj len pd cuci tray@kj store.fist time aku masuk semua trcangak2 tgk aku cam aku nih sorg aliean."ceh knp la depa nih cam bewak sgt nih".nih bahasa yg aku n kwn aku slu gak guna time d mahlin.time aku statkan kj aku.ada sorg trainer ajar aku cara2 bt kj baru aku tu.tp apa2 pun kj baru aku tu aku bt slh 2-3 kali gak la smentara nak terer nih.sbnarnya aku blh bt kj sng tp bodoh tu.tp aku bt2 susah sbb nak masuk tray wash blk.boring la dlm line apfa nih.org yg ok blh aku smbg2.semuanya kbykan indon tp depa ok.cmna la aku nak stat smbg.time tu aku hnya pikir psl kwn2 aku ja.cmna lak depa 2 kat tmpt br.time brek lak.fuhh..trlepas aku dr kboringan.dah ar kna pakai jamshut mcm nak naik ke bln pun ada.out ja aku dr apfa trus aku lesap p kat kwn2 aku.time abis brek aku masuk line mcm td gak stat bt kj boring.tiba2 ada sorg kak melayu mai smbg2 dgn aku.kak tu ok gak la.tp cam boring ja smbg dgn dy.cam x dak topik len ja.dok asyik tnya aku ada bf ka blm.tiba2 lak ada sorg pggl aku dr arah blakag.dy ckp aku kna masuk blk tray wash sbb x da org nak ambik brg.org br x tau lgsung smp brg kosong trus dlm tray wash."hah kj bangang camtu pun x reti bt ka ish3.."aku trus ja ckp cmtu.kak2 2 semua gelak kat aku smbil kata."kak nora suprvser syg kat hg la tu.dy xleh klu x tgk muka hg 1 hr pun.aku pun apa lg trus blah la.memo len plak.time nih aku n kwn2 bengang sbb ada org kata kami 3 x bt kj.time kami geram tu.kami bt2 mogok.smp 1 mahlin x da kj.sbb tray xda.ha tu semua kj kami la tu.kami geram smp x htr brg.hah pdn muka.memo len lg.slunya klu xda kj.kami slu lepak kat store.kami rapat gak la dgn org store.hari2 kami brgurau senda mcm adk bradik la kiranya.tp x sgka 1 hari tu ada sorg mai bgtau yg org dlm apfa kutuk gila2 kat kami 3.tambh2 kat aku.depa kata aku dah ar prangai mcm laki pastu gedik kat laki plak tu.apa lg aku trus ja jmp org tu.aku sound derek kat dy.mau sengap trus dy ha3..pas pd tu dah x brani dah nak kutuk kami.aku nih mcm x ambik peduli hal org len ja.aku nih jenis yg gila kj.depa mgkin sgka aku nih jenis yg snang kna buli kot.sory wei aku nih jenis x leh org kutuk aku gedik.takat kata aku mcm laki aku blh trima skit.tp apa2 pun skg mahlin dah x wujud.hanya wujud dlm hati aku ja..

Nov 5, 2010

my life in work

aku penah kj dlm line.kj sng tp sakit jari smp luka.kwn2 br mmg semua ok.abg bob,yusry,kak zai n ramai lg lah.1 line ok ngn aku.ada sorg tu nm dy...aku pun lupa lak nm dy.tp aku mmg mnat style dy.ada iras2 ax dlm komik under18.umo dy sama aku tp dy tipu umo dy muda lg.dy pun dok pggl aku kak.aku pun ok ja.tp aku rasa mcm umo dy sama aku.1 hr tu ada sorg kak curi wallet dy.kak tu letak tepi aku kak tu soh aku tlg jaga.aku pun tlg ja la.tiba2 wallet dy ada sorg tarik n trus trnmpk ic dy.kat ic ada tulis full nm n thn 1985.ceh aku dah agak dah umo sama aku.apa la nak smbunyikan thn tu.aku bgga pa thn 1985 ada sjarah gak apa.dlm 2-3 mggu aku kj.aku ponteng 1 hr.sok mai kj kna la halau blk dgn gat ungle goh bangang tuh.aku pun dpt gaji n trus p jmp kwn2 n blah blk.sok stat la lg aku jd pngnggur.last2 aku kj salon.jd la aku stylist hampir 5-6 bln.byk memo gak.bt plamin la mcm2.semua ok ja tp gaji agak x cukup ar.last2 x mau buang masa kat salon.aku pun bnti n trus tlg mak nega hmpir 1thn gak tlg mak tp dpt gaji la.ada 1 masa tu aku kj klg blk.stat la life aku kat klg eaton.pelik ar nm.tp sblm2 aku p vanture aku lupa nak bgtau aku pnh kj klg vision kat s.jaya.kj ok gaji skit aku blah.tp smp skg aku tringat yg aku mkn x byr utang kat mck kedai mkn kat luar vision tu.hrp2 mck tu halalkan la.aku x smpt nak byr smp kehari nih.time tu xda duit pecah.jd la utang.bbalik pd crita klg eaton.c2 mmg kj ok sgt tp gaji agak x memuaskan bagi aku ar.aku kj dlm 1bln lbh.fatin pun join skali.1bln lps tu fatin bnti nak p plkn.xlama lps tu aku lak bnti sbb gaji skit sgt2.smp skg nih aku xkj n apa pulak lepas nih?

hari pertama keja

hari ptama p intrvw kat klg pca mahlin.aku p dgn shimah kwn skolah aku.time dlm bilik trainer.aku n kwn mmg boring gila x tau nak bt apa.dah ar sejuk mcm dok dlm peti ais.kami kna hafal nm2 brg dlm cmptr.dah la nm pelik2 susah lak nak ingat.tp apa2 pun aku lulus gak.siap kak trainer tu kata aku terer.hah terer konon.terer ka perli aku.tp muka kak tu mcm ikhlas ja.dok sok plak.hr ptama dlm line.kami dah kata x leh tgk skop.tp depa soh gak kami tgk.aku pun bt2 la nak muntah.hah terer dak lakonan aku smp brjaya tukar line len.line yg x yah tgk skop.dah 2-3 hr kat mahlin.aku n kwn x tahan lak kj.kami trus x p pas tu.shimah x leh kj sbb laki dy x bg.aku pun mls la sbb xda kwn.dah brminggu2 aku x kj.skolah pun x p sbb abah xda duit nak byr yuran spm.aku nak cari kj sbb brtekat nak tlg fmly.1 hr tu aku cll skali lg mahlin.aku ckp aku nak mai intrvw.padahal aku dah pnh kj dlm 2-3 hr.tp aku bt2 mcm x pnh kj.sok time aku p depa semua x prasn yg aku pnh kj.mcm biasa aku kna hafal nm2 brg.hrtu ada gak dlm 10 org intrvw.mungkin sbb tu depa x prasn aku kot yg pnh kj mahlin.muka aku relax ja.tp aku tgk semua org br muka cam risau x dpt kj ja pun.ha2 cmna pun aku lulus.sok brmula lah life aku kat mahlin.aku stat kj thn 2002.org yg sbaya dgn aku kalut cari ilmu tp aku lak kalut cari duit.nak bt cmna dah fmly aku x mampu.tp aku x pnh slhkan fmly aku sbb x leh ambik spm.lgpun aku bknnya pandai.rugi lak rasanya klu skolah smp abis pun.baik aku kj cari duit tlg fmly.time tu yg tu sja dlm minda aku yg brumo 17thn.slh kah aku bt kputusn cmni?tah ar aku pun x pasti.yg pastinya aku skg kat mahlin sdg mgumpul duit dlm bank aku smbil tlg fmly.agaknya dah lama aku kat mahlin dlm 3bln kot.brtukar2 kwn la jgk.smp la knl dgn kak nora,kak jamnah,ina klantan,ct zaruni,maziah n ina.mgkin dah hmpir 1thn kat mahlin n semua dah aku knl n depa pun mgkin knl aku.aku bt kj cam biasa.1 hr tu aku tgh smbg dgn org dlm apfa.tiba2 aku trasa ada yg memerhati aku dr arah blakg.aku pun alih pandagn.aku nmpk ada sederek org dok kalut bratur nak blk n ada sorg trsengeh2 kat aku.aku dgn slmbernya senyum la blk.xkan org senyum nak bt x tau kot.pas 2-3 hr leader prod sblh bg opratr br kat aku.leader tu soh aku pilih 2 org kot.aku pun pilih sorg yg agak gemuk n sorg tggi.duduk ja depa 2.aku trus ajar n blah p store.dah setel kj kat store aku pun msk prod blk.aku pun lepak ar kat bgku sambil bt kj.aku prasn gak yg ada org usha2 aku.tp aku still relax ja.tiba2 ada sorg bdk br tnya aku nm apa?umo brp?dah lama ka kj cni?fuu..byknya soaln dy nih.aku senyum n jwb semua soaln dy.dy bgtau nm n umo dy.dy lah ana mcm adk agkat aku ct gak.tp dy nih len skit.byk ckp cam nak lempang pun ada.xkan x phm2 dlm line x leh sgt smbg.skit2 blh ar.tp last2 aku rapat gak dgn ana.dy ok gak blh la bt kwn.

aku bermimpi..

Pada  3/11/2010 aku mimpi aku p intervw kj dj.tapi tah ar dapat ka x.tapi yang aku ingat pun aku p kat 1 pub.aku d intervw sorg dj boy,punya la berlagak.dia cam kutuk aku sbb aku nak mainkan muzik aku sendiri.siap dia gelak2 lagi time aku kata aku ada cipta muzik n lirik.pas pd tu aku d masukkan ke kolej untuk stdy pasal muzik.ceh..nasib baik dlm mimpi.klu btl2 memang kena nyepak laju2 dgn aku ar nampaknya.klu jd kenyataan la syukurla memang salah 1 impian aku tu..

zaman kanak2 yg terindah

zaman kanak2 mmg best.paling aku ska time main layang2 buatn sndiri.kami mn la mampu bl d kedai bt sndiri ja la tp kami ttp hapy.aktiviti len yg kami slu bt.kami ada port lepak sndiri.kami slu lepak kat pokok reyang 3.brhampirn port tu ada sawah padi.d sbalik sawah padi ada batas yg byk sgt batu2 brbentuk unik.byk jgk hasil kutipn batu unik tu.tp syg skali kami x sempat nak simpan elok2 batu tu semua.memo yg plg indah yg still dlm minda aku.time kami mnaiki kebota.ada sorg pck yg baik hati bg peluang bawa kami ronda2 pusing kebun sayur.pd aslnya kebota tu utk mgangkut hasil tanamn sayurn.tp apa2 pun pck tu mmg best ar.memo yg ni lak mmg aku rasa pelik smp ke hrni.skolah rendah.time otw nak balik rmh.tiba2 ada sorg bdk yg sbaya dgn kami.entah cmna tiba2 blh ada pacat kat tgn dy.aku pun rasa pelik.dah tlg buang dy siap blah cmtu ja.tima ksh pun x.ish3 pelik tol ar.memo len plk.1 hr yg indah cuaca agak teduh.aku tgh bangun tdo.tiba2 sja aku rasa nak tgk d luar tingkap.pandagn aku tepat pd 1 objek brwarna putih.aku trus pggl twin aku.kami sama2 turun bawah rmh.wah belon rupanya.kami pun ambik n trus brmain tiba2 sja kami trlepas belon tu.belon tu pun trbang n trus trbang tggi d awan.time umo aku 12thn.aku twin n kwn2 p minta kj kat kebun pokok jati.kami dpt kj tu.tiap2 hr kami p kj.hr2 kami bt benda yg sama.masukkan tanah dlm beg plastik.hr2 kami bt kj dgn hapy wlupun cuaca agak panas.kami ttp bt kj.yg aku heran tiap kali bt kj ada sorg abg yg dlm bilik store.slu dy pasang song yg sama.tajuk song tu lemon tree.smp ke hrni aku blh hafal song tu lg wlupun song tu jrg d pasang kat radio dah skg.bl aku dgr ja song tu aku hnya tringat memo kat kebun pokok jati ja.hiis mmg byk la memo aku tp byk gak yg aku x ingat.apa2 pun itulah knangan zaman kanak2 yg x mgkin akn aku lupakan.
..........................................................................

I’m sitting here in the boring room
It’s just another rainy Sunday afternoon
I’m wasting my time
I got nothing to do
I’m hanging around
I’m waiting for you
But nothing ever happens and I wonder
I’m driving around in my car
I’m driving too fast
I’m driving too far
I’d like to change my point of view
I feel so lonely
I’m waiting for you
But nothing ever happens and I wonder

I wonder how
I wonder why
Yesterday you told me ’bout the blue blue sky
And all that I can see is just a yellow lemon-tree
I’m turning my head up and down
I’m turning turning turning turning turning around
And all that I can see is just another lemon-tree
I’m sitting here
I miss the power
I’d like to go out taking a shower
But there’s a heavy cloud inside my head
I feel so tired
Put myself into bed
Well, nothing ever happens and I wonder
Isolation is not good for me
Isolation I don’t want to sit on the lemon-tree
I’m steppin’ around in the desert of joy
Baby anyhow I’ll get another toy
And everything will happen and you wonder
I wonder how
I wonder why
Yesterday you told me ’bout the blue blue sky
And all that I can see is just another lemon-tree
I’m turning my head up and down
I’m turning turning turning turning turning around
And all that I can see is just a yellow lemon-tree
And I wonder, wonder
I wonder how
I wonder why
Yesterday you told me ’bout the blue blue sky
And all that I can see, and all that I can see, and all that I can see
Is just a yellow lemon-tree 

Nov 4, 2010

sEnI iTu InDaH

aku minat sgt nak blajr lukis kat tembok...dlu time aku kecik2 dlu ar time aku bangang lg ar kan...aku ska conteng dinding rmh n bilik mak aku...abis 1 rmh jd tmpt aku tunjukkan bakat seni aku...apa lg...kna pot pet pot pet bla bla bla ngan mak aku ar... klu kat skolh aku lukis kat toilet n tangga plak...bakat aku x brek takat tu ja..zaman aku kj lak aku slu gak conteng kat dinding toilet...haha...aku ni prosak harta benda awam lak tp x la smp brg2 awam tu nyembah bumi..alah mcm yg slu dok iklan tu la..kan...penuh la gak dgn lirik2 yg aku cipta...tp yg pnting org xtau aku yg mncorakkan dinding smp jd mcm pub...ha3..itu la life aku dlu..tp skg aku dah insaf..skg dpt ja idea aku trus masuk dalam lap top..