nuffnang ads

Nov 5, 2010

hari pertama keja

hari ptama p intrvw kat klg pca mahlin.aku p dgn shimah kwn skolah aku.time dlm bilik trainer.aku n kwn mmg boring gila x tau nak bt apa.dah ar sejuk mcm dok dlm peti ais.kami kna hafal nm2 brg dlm cmptr.dah la nm pelik2 susah lak nak ingat.tp apa2 pun aku lulus gak.siap kak trainer tu kata aku terer.hah terer konon.terer ka perli aku.tp muka kak tu mcm ikhlas ja.dok sok plak.hr ptama dlm line.kami dah kata x leh tgk skop.tp depa soh gak kami tgk.aku pun bt2 la nak muntah.hah terer dak lakonan aku smp brjaya tukar line len.line yg x yah tgk skop.dah 2-3 hr kat mahlin.aku n kwn x tahan lak kj.kami trus x p pas tu.shimah x leh kj sbb laki dy x bg.aku pun mls la sbb xda kwn.dah brminggu2 aku x kj.skolah pun x p sbb abah xda duit nak byr yuran spm.aku nak cari kj sbb brtekat nak tlg fmly.1 hr tu aku cll skali lg mahlin.aku ckp aku nak mai intrvw.padahal aku dah pnh kj dlm 2-3 hr.tp aku bt2 mcm x pnh kj.sok time aku p depa semua x prasn yg aku pnh kj.mcm biasa aku kna hafal nm2 brg.hrtu ada gak dlm 10 org intrvw.mungkin sbb tu depa x prasn aku kot yg pnh kj mahlin.muka aku relax ja.tp aku tgk semua org br muka cam risau x dpt kj ja pun.ha2 cmna pun aku lulus.sok brmula lah life aku kat mahlin.aku stat kj thn 2002.org yg sbaya dgn aku kalut cari ilmu tp aku lak kalut cari duit.nak bt cmna dah fmly aku x mampu.tp aku x pnh slhkan fmly aku sbb x leh ambik spm.lgpun aku bknnya pandai.rugi lak rasanya klu skolah smp abis pun.baik aku kj cari duit tlg fmly.time tu yg tu sja dlm minda aku yg brumo 17thn.slh kah aku bt kputusn cmni?tah ar aku pun x pasti.yg pastinya aku skg kat mahlin sdg mgumpul duit dlm bank aku smbil tlg fmly.agaknya dah lama aku kat mahlin dlm 3bln kot.brtukar2 kwn la jgk.smp la knl dgn kak nora,kak jamnah,ina klantan,ct zaruni,maziah n ina.mgkin dah hmpir 1thn kat mahlin n semua dah aku knl n depa pun mgkin knl aku.aku bt kj cam biasa.1 hr tu aku tgh smbg dgn org dlm apfa.tiba2 aku trasa ada yg memerhati aku dr arah blakg.aku pun alih pandagn.aku nmpk ada sederek org dok kalut bratur nak blk n ada sorg trsengeh2 kat aku.aku dgn slmbernya senyum la blk.xkan org senyum nak bt x tau kot.pas 2-3 hr leader prod sblh bg opratr br kat aku.leader tu soh aku pilih 2 org kot.aku pun pilih sorg yg agak gemuk n sorg tggi.duduk ja depa 2.aku trus ajar n blah p store.dah setel kj kat store aku pun msk prod blk.aku pun lepak ar kat bgku sambil bt kj.aku prasn gak yg ada org usha2 aku.tp aku still relax ja.tiba2 ada sorg bdk br tnya aku nm apa?umo brp?dah lama ka kj cni?fuu..byknya soaln dy nih.aku senyum n jwb semua soaln dy.dy bgtau nm n umo dy.dy lah ana mcm adk agkat aku ct gak.tp dy nih len skit.byk ckp cam nak lempang pun ada.xkan x phm2 dlm line x leh sgt smbg.skit2 blh ar.tp last2 aku rapat gak dgn ana.dy ok gak blh la bt kwn.

No comments: