nuffnang ads

Aug 29, 2011

raya lagi...

29/8/2011

tahun nih terpaling boring beraya.sbbnya tahun nih x dak kuih raya buatan sndiri n pelita yg aku pacak xdak cahaya langsung....his sedih sunggoh hah! kuih kena beli...sbb bajet lari entah la bajet tu p mana,mungkin dia balik kg dia kot..haha...bab pelita pulak nak pasang api,hujan p paris lah pulak...his...tu band hujan la yg p paris..apa2 ja lah...yg aku tau aku skg tengah boring...

Aug 12, 2011

khairi smartteck

bebrp hari sebelum posa...lebih kurang dlm kul 12mlm....aku otw nak p tdo,aku pun tutup lampu d ruang tamu,sampai saja aku dekat pintu depan....tuk3...".buka pintu sat....."aku terdengar 1 suara lelaki...aku pun tanya tanpa bukak pintu...sapa tuh? laki tu pun kata buka pintu sat berulang2 kali...buka pintu sat aku nak tanya smartteck....,aku kurang dengar,aku tanya lagi..smartteck?....sapa tu? buat apa aku nak buka pintu...hg sapa jgn main2...dia yg berada d luar rmh pun menjawab,aku khairi aku bukan org sini,buka pintu sat....aku bersembang dengan org tu lebih kurang 10-15minit gak lah,aku berasa heran lagi pelik knp nak tanya smartteck kat rmh org tengah mlm buta,aku pun panggil abg...wei abg mai tengok sat sapa tah kwn hg kot...,dalam bbrp saat abg turun n terus menuju ke pintu depan,kami sama2 heran sbb x dak sapa2 pun d luar rmh,kami sama2 mencari sekeliling rmh tp xdak kesan ada org lari pun...lebih kurang hampir 1jam kami lepak kat luar rmh kalau2 org tu datang balik,tapi org tu x muncul2 pun...yg mengheran kan kami....langsung x dengar bunyi org berlari,mula tu aku sangka adik aku ataupun pencuri tp semakin lama aku pk punya pk,aku rasa org yg aku bersembang tadi tu bukan org lah...abg pun kata time dia turun dari atas rmh,dia rasa meremang semacam ja....lepas pada kejadian tu aku jadi mcm fobia pun ada..bila ada org mai rmh bagi salam atau x,tetap aku rasa terkejut....

May 23, 2011

aku lahir semula

23 mei 2011

tinggal beberapa hari lagi besday aku akan tiba...macam biasa aku x da buat apa2 persiapan untuk sambut,selalu pun memang macam tu lah...bila time 28 mei..aku akan terima saja apapun suasana hari tu,pernah 1 ketika aku terlupa besday aku,mungkin sebab cbok sangat kot...selalunya besday party kami buat di rumah,teringin sekali aku nak sambut di luar,contohnya kat tepi tasik atau pub...dan banyak tempat lagi lah..kat tempat keja aku dah penah buat party,kawan2 baik aku yang beli kek,memang best lah kawan2 aku tu...kadang2 teringin pulak nak buat besday party kat dewan,time tu aku nak buat tema kostium,mesti best sebab boleh nampak famly n kawan2 aku dalam macam2 karakter..

wedding party

21 mei 2011

hari ini dalam sejarah...kak ina kawen...syukur semuanya ok...cuaca agak terik tapi lega sebab x hujan,tapi aku tetap x puas hati..lagu kompang x dak.aku plan macam lain tp lain yg jadi,aku amat kecewa...hari ini agak kalut,biasalah kali pertama ada kenduri kawen..camna pun aku tetap hepi...

Apr 29, 2011

ke sepital lagi...

hari ni aku ke hospital lagi..dah setel hal aku otw ke summit untuk melepakkan diri d cc.nak on9 sat weh...line slow kat rmh susah skit...aku skarang mengedit skit apa yg patut...aku malas nak lepak lama2 so aku dah nak out dari blog aku....hanya sesaat saja aku buat magis kat blog aku nih...line laju....haha

Apr 28, 2011

aku ke gym

27 april 2011
semalam dengan tiba2 kawan kak aku story2 pasal gym...entah cam mana tah aku pun tringin nak join dengan depa...tanpa berfikir2 banyak aku trus setuju nak p dengan depa...sampai d depan gym aku trnampak muka mcm kawan kelas aku...kimi..rupanya2 bukan...aku n the geng pun naik ke gym..bayar pun bayar apa tunggu lagi..aku pun trus la menuju ke alat gym d hujung skali,sambil2 aku ushar2 boyz2 kat c2..body depa mcm geng wwe pun ada...aku dengan syoknya dok ek sesaiz haha eja pun x pandai...lebih kurang la...tiba2 ada sorg d sebelah aku trsenyum2...aku pun....weh kimi hg buat apa kat sini...dan kami pun bla bla...dalam bebrp saat ke minit...berpasing2 no fon..banyak gak yg kimi story pasal kawan2 kelas aku yg telah pergi untuk selamanya..aku agak terkejut+terkilan+tersedih+terkecewa...berapa banyak ter la aku nih..kecewa lah x dapat jumpa dengan depa...tapi apa2 pun yg best malam tu dapat berjumpa dengan kimi,patut lah aku rasa nak p gym saja malam tu..ada pulak sorg laki tu mengajar d gym tu..aku pun panggil lah dia untuk ajar aku..aku pun slamber jek panggil abang,aku tengok pun aku dah agak dia muda pada aku,aku pun tanya lah umo berapa,budak tu pun bagitau umo dia 20thn..alah mudanya tapi badan ala2 rey mesterio,muka macam dafi skit..nih kalau budak tu tau aku puji dia gerenti dia buat muka lagi gagah pekasa kot haha...tapi tu lah aku tanya nama malu pulak nak bagitau,malu lah kot aku ngorat dia dulu heh heh...

Apr 20, 2011

follow

kepada kawan2 yang follow aku,thanks ya...aku amat hargai juga pada yang berkunjung ke blog aku...
trimas........jangan segan2 komen aku...aku terima je y'all kutuk ke suka ke apa2 saja aku terima...x da y'all komen2 boring gak aku.....

boring lagi hari hari boring boring hari hari

apa ke pelik aku tulis title cam tuh hah! aku pun rasa pelik,so....aku tulis saja haha..org paham ke x aku tulis entah2 boring tengok blog aku yang pelik nih huhu...sebenarnya hari nih aku patut p library hantar book tapi moto x leh stat pulak!! ceh...last2 sok baru setel keja hantar2...
boring pulak malam nih nak kena abiskan baca banyak book malam nih kot,sok dah nak hantar,kan best kalau dapat pinjam trus heh heh...baik beli saja kan...apa la aku merepek nih...mungkin aku dah x dak idea nak pot pet pot pet kot...

Apr 16, 2011

kehidupan bersyarat

challenge for future,
life without rules is nonsense,
everyone has potential,
i pay for my own actions,
unconditional in life,
When you give you self-select future,
the past will not return...

mimpi menghappykan aku,
mimpi jugak mengelirukan,
kata orang mimpi hanya mainan tidur,
kata orang mimpi juga ada makna tersirat,
tapi aku enjoy dengan mimpi2 aku,
tapi ada yang menakutkan aku,
kadang2 mimpi aku sama dengan kehidupan betul aku,
kalau tidur aku tanpa mimpi boring juga,
bila tidur ada mimpi,
bila berjaga apa yang kita impikan belum tentu dapat,
kalau kita tak lebih usaha,
rugilah hidup tak try perkara2 baru,
dapat kawan baru,
kehidupan baru,
kalau dalam mimpi apa kita nak buat,
bebas saja nak terbang,
bebas nak gaduh dengan orang tanpa syarat,
kalau kehidupan betul apa2 mesti ada syarat,
tak dapat aku bayangkan kalau hidup tak da syarat,
abis lah bumi kita lepak sesuka hati,
tidur+makan+minum+mandi,
sesuka hati,camna tuh? mesti gila kan,
nasib ada syarat kalau nak hidup di bumi ini..

old story

story yang lapok...

aku suka story2 kat blog ini sebabnya aku boring takda apa nak buat dalam life aku,asyik ngadap note book saja,lepas abis keja rumah aku mula menaip apa2 saja yang terlintas dalam kepala nih,yang hapi+sedih semua aku campur sekali supaya kawan2 yang baca blog aku nih lebih kenal diri aku macam aku kenal diri aku sendiri hehe....apa2 trimas sebab sudi melepak2 di blog yang mungkin agak boring,ya ini lah life aku,kebanyakkan story pasal aku saja,bagi aku sebelum kita gosip pasal orang,baik kita gosip pasal diri kita dulu,lebih ok orang pun tak sakit hati kot...memandangkan aku takda story baru,aku nak bawa y'all kezaman sekolah tadika+rendah+menengah aku dulu walaupun dah lapok tapi semua ada memo masing2 di sekolahkan...story ini bermula zaman tadika,time mula2 masuk kelas tadika aku n twin aku punyala takut kat cikgu entah kenapa aku pun tak tau,mungkin terpengaruh tv crita ultraman+raksaksa kot,mula2 twin aku yang beria2 nangis pastu aku pun join sekali,kami menangis bersahut-sahutan...cikgu jadi risau,mungkin cikgu panggil paktam aku kot aku pun dah lupa,tapi yang pasti kami balik kerumah akhirnya...lepas pada kejadian tu kami terpaksa biasakan diri ke tadika,tamat tadika kami masuk ke zaman sekolah rendah pulak,pada asalnya kami 1 kelas tapi entah camna cikgu asingkan kami supaya kami dapat biasakan diri berpisah,sampai saat ini aku dah terbiasa terpisah,aku di penang twin aku di .....,aku amat kecewa+sedih+tak hepi sebab cikgu tulah aku tak dapat merasa keseronokkan kehidupan sebagai kembar,aku lebih banyak ketinggalan dalam semua hal,jauh lebih berbeza dengan twin aku,aku cuba nak jadi sepandai twin aku tapi apakan daya aku hanya tahap bawah twin saja kepandaian aku,aku dah cuba sedaya upaya aku tapi tak nampak hasilnya,tapi aku bersyukur walau aku tak terer dalam pelajaran,sekurang2nya sekarang aku tak lupa untuk menambah ilmu selagi hayat masih ada,zaman sekolah rendah waktu rehat banyak masa aku,twin n kakak aku menjual kacang goreng,mak yang buat,bila masa lapang kami sama2 tolong mak pack kacang2 tu untuk di jual di sekolah,kami jual secara haram,bukan suka2 hati kami buat camtu,kami boleh di katakan miskin pada waktu tu,bayangkanlah kami sekeluarga selalu makan makanan tarikh yang hampir luput,arwah abah bawa pulang dari parkson.,kami amat bersyukur sebab masih boleh menjamu selera,sekurang2nya kami ada tempat untuk berteduh walau rumah usang bila hujan selalu bocor sana sini,aku tak dapat bayangkan kalau famly aku hidup bergelandangan tanpa makan+minum+mandi+tidur....bila masuk ke zaman sekolah menengah pula aku n twin masing2 stady dalam kelas masing2,memandangkan twin aku lebih pandai beliau join kelas khas tahap terer lah jugak,aku pulak lain,aku tak pandai sangat so paham2 lah kan ke mana aku melepak kan diri aku,nak tak nak aku kena join kelas tahap slow2 skema sesuailah dengan aku,dalam kelas aku dari form 1-4 sama saja,kelas aku tak ubah macam kelas komik under18,kelas aku ramai sangat sampai tak cukup kerusi+meja,sampaikan aku sorang kena belajar sambil berdiri separuh hari lah jugak baru dapat rasa keseronokan duduk dalam kelas,sebelum tu aku tumpang2 duduk dengan kawan2 saja,nasib lah kawan2 ok,sepanjang aku berada dalam sekolah tu memang banyak sangat story yang best,dalam kelas ada pelajar yang suka tidur dengan tenang sekali tanpa di maki hamun oleh cikgu,siap muka kena conteng pun kawan aku tak sedar2 dari tidur,skarang dia dah kawen n ada anak tapi keja tak menentu,dalam kelas aku sorang saja dok meja belakang sekali sebabnya hari pertama masuk kelas aku terlewat skit,so takda lah meja+kerusi untuk aku,kelas dah full,aku sangka dapat lah bertukar ke kelas sebelah yang lebih terpelajar,salah tanggapan aku,cikgu berusaha dapatkan ruang untuk aku,last2 port aku di belakang sekali,nak tak nak kena lah aku terima,nasib lah apa yang cikgu ajar aku dapat mendengar kalau tak,mau jadi penunggu kelas saja gayanya,tapi dalam hati aku,aku nak sangat dok di depan mungkin aku lebih jelas apa yang di ajar,lebih kurang berminggu2 kemudian banyak pelajar suka sangat buat port lepak di meja aku,marah pun marah tapi macam marah budak tak sekolah saja,jenis yang tak paham bahasa alah macam story dalam komik under18 tu memang sama lah dengan kelas aku,aku malas nak bising,so aku pun terjoin lah lepak sekali,sampaikan cikgu kata aku yang ajak depa join aku jadi budak jahat,tapi aku still relex saja,sebab aku tau bukan salah aku,lama kelamaan banyak yang dok belakang aku pun ringan2kan kaki aku dok di meja depan,nasib depa ok,sampai lah aku ubah form ke form aku tetap dok di tepi tingkap depan sekali,tapi yang lawaknya kalau aku dapat kelasmate yang lama mesti depa simpan port belakang untuk aku,alasan nak melepak lah tu,depa yang suka lepak dengan aku sebab nak tiru,macam lah aku nih terer sangat,depa sangka aku terer macam twin aku kot,skarang yang aku tau pasal ex classmate,kimie bondzer club,nasir keja bawa lori ais,ida keja kilang,noriah dah kawen suri rumah fulltime,linda n aku pengganggur terhormat heh heh....

Apr 6, 2011

kesedihan aku pada saat ini

5/4/2011
tercipta 1 sejarah lagi dalam hidup aku...
sam kucing aku yg sakit,memang ada tanda2 nak pergi meniggalkan kami untuk selamanya...tapi aku x sangka...kenapa hari ini yg di pilih olehnya...aku sedih...tapi aku lagi x dapat terima tarikh hari ini...kenapa x tarikh hari lain...huhuuhu...sedihnya,hari ni lah aku yg x penah2 p pusing kampung sedekah ikan kat orang kampung,selalu sedekah kuih saja tapi hari ni lain sangat aku rasa,bila dah malam barulah aku tahu jawapan untuk tarikh hari ini..rupa2nya kami bersedekah ikan ada maknanya,seolah2 kami buat kenduri untuk sam aka samantha...semoga beliau hapi d sana...semoga beliau tinggal d sana bertemankan arwah abah,shiro,ciaq n mungkin kucing gemuk dan kucing2 yg penah menjadi sebahagian dari famly kami d planet bumi ini...agaknya skarang mungkin sam dah jumpa arwah abah,ciaq...dan kucing2 aku...

Apr 4, 2011

pasal mimpi

aku nak story skit pasal mimpi,y'all percaya x pasal mimpi?
ramai org cakap mimpi itu petanda
ada yg cakap mimpi tu hanya mainan tido saja sebab x cuci kaki sebelum tido mengigau mimpi pelik2 lah konon tapi kalau selalu sangat mimpi yg sama,x ke pelik tu....?
dah banyak kali aku mimpi aku nampak suasana kampung,aku dapat rasa yg tu kampung aku sebabnya suasana tu sememangnya macam kampung aku,tapi agak lain skit,siap org kampung mintak tolong kat aku lagi,siap panggil2 nama aku,keadaan macam ada 1 rusuhan,aku x kenal langsung muka2 depa,macam ada org mengamuk pun ada,tapi penah sekali memang trjadi 1 tragedi d tepi rumah aku org mengamuk time tu dalam 3-4 pagi,aku x da kat rumah abg n adik aku yg story kat aku,mula tu memang aku gelak sebab aku ingat depa buat lawak tipu,rupa2nya memang betul2 trjadi,d tepi rumah aku ada hotel,mengikut story abg n adik aku,time tu depa masing2 buat hal sendiri,ada yg dah tido ada lak yg lepak tengok tv kot,tiba2 trdengar suara org marah dengan sekuat hati siap bawak parang lagi tu,abg aku pun apa lagi dengan berani+takut+nak ambik tau pun trus menuju ketepi tembok tepi rumah,memang sah ada org mengamuk,abg pun tanpa brfikir panjang trus col polis,y'all agak polis caya atau depa gelak macam aku jugak? dah tentu lah gelak n ingat abg aku main2 col saja tengah pagi buta,abg aku pun cakap lah kena mai ramai walaupun org amuk tu sorg,polis tetap x caya,abg aku suruh jugak depa mai buat spotchek,bbrp minit kemudian polis pun mai lah dengan keta polis,siap pecut laju2 buat drift lagi tu,bbrp minit kemudian banyak jugak kot polis mai sebab ada 2-3 buah keta polis,problem tu setel dalam masa yg agak lama jugak,hampir nak cerah ke pagi lah jugak,siap berdarah2 lagi org amuk tu,org amuk tu hentak2 parang dekat pintu n tingkap hotel sampai pecah.."kembalikan anak aku..kembalikan anak aku...mana anak aku..." camtu lah kata org amuk tu.
y'all rasa macam 1 petanda x mimpi aku?
tadi tu mimpi pelik tapi benar,ni pulak mimpi best aku enjoy je..
= aku penah mimpi nampak ular
= aku penah mimpi p intervw jadi DJ
= mimpi d lamar jadi model pun penah
yg bestnya aku sedar yg aku tengah lepak dalam mimpi siap boleh terbang2 lagi " i believe i can fly...i believe i can touch the sky..." apa2 pun memang aku x tipu y'all,tiap kali mimpi memang aku dapat rasa yg aku dok dalam mimpi.
ada 1 mimpi ni amat mengerunkan aku,sampai aku yg dah lama x solat nih insaf lah skit...
dalam mimpi tu aku,adik n kawan dia ada dalam 1 rumah besar yg banyak sangat pintu dan halangan untuk keluar dari tempat tu,sampai sja d pintu besar n ada banyak tingkap,aku rasa lega sekali sebab dapat jumpa jalan keluar akhirnya,yg aku paling terkejut aku buka sja salah 1 tingkap,aku trus rasa amat terkejut,aku nampak langit biru n ada awan2 putih skit,tiba2 ada rumah usang berterbangan,banyak jugak dalam 5-10 rumah,adik aku n kawan dia dah terjun naik atas bumbung rumah usang tu dah yg aku pulak masih d rumah besar tu,aku sangat takut,aku panggil adik aku, " weh hang x tunggu aku " kata adik aku sambil terawang2 d atas bumbung rumah usang tu " mai la terjun boleh hah " aku nak terjun tapi rasa mcm ada halangan saja,d sebelah aku ada sorg kakak,aku tanya dia kat mana kita ni kenapa x boleh nak terjun,kakak tu hanya bagi jawapan,aku x leh terjun sebab aku xdak kawan lagipun ada dosa x setel lagi,kakak tu x cakap kat mana aku ada tapi aku dapat rasakan yg aku berada d langit ke 7...ada ka langit ke 7? bangun esok pagi tu,statlah aku bersolat walau kadang2 x cukup waktu aku tetap solat ganti,cuma solat subuh yg aku liat sangat nak bangun,selang sebulan lebih kemudian aku mimpi aku ada kat 1 rumah kenduri,ada sorg lelaki pakai pakaian serba putih tapi x pakai apa2 songkok atau kupiah,muka dia memang boleh d katakan cun,orgnya kulit putih skit2 kuning langsat ala2 cina skit muka dia,famly dia semua pakai tudung,kakak dia macam rapat dengan aku,dia ramah sekali,siap nak suap kek sambil tangkap gambar aku lagi,lelaki cun tadi seolah2 pujuk aku secara manis senyuman dia untuk aku,aku tengok dia n dapat rasakan dia x sama macam manusia biasa,baik sangat,dan yg paling aku amat rasakan yg kenduri tu kenduri aku bertunang n kawen dengan lelaki cun tu....aku risau pulak nanti sampai masa aku mimpi lelaki cun tu muncul lagi n bagi kain putih pulak kat aku,hah!! takut aku..org kata kalau mimpi org bagi kain putih,petanda x lama la aku kat dunia nih...huis..apa2 pun tu semua mainan tido saja kan, "ayat nak sedapkan hati" hehe..
 

skemakah aku nih

3/4/2011
arh..! tension lah hari nih,aku p library niat tu memang nak pinjam buku last2 aku keluar dengan tangan kosong sebabnya...aku x hantar lagi buku yg lama heh heh...aku ingatkan x sama library rupa2nya library yg hari tu 1 compeny...so lepak2 baca majalah remaja sajalah,bila dah mula buka majalah tu halaman prtama yg aku cari dah tentu ar blogspot,banyak gak info yg boleh aku tahu,dari c2 boleh lah aku stady2 skit pasal mcm2 perkara,hobi aku masa lapang selain pada blogging,dah tentu lah lepak kat library,aku suka sangat,tenang......sekali..
buku2 yg aku masih ingat yg pernah aku baca..komik,novel atau megazine


= komik under 18(ini story pasal kenakalan budak2 skolah,mcm adik aku pun ada perangai depa tuh..)

= novel awek cun(kisah permainan pemanggil roh)

= novel budak tom(kisah pengkid)

= novel cinta marissa(kisah tomboy)

= megazine perjalanan ke china(dalam ni ada banyak tempat2 menarik)

= novel otai(budak asrama)

= novel gadis gelandangan(kisah budak2 remaja,tragis sunggoh !!)

= megazine utopia,remaja(mcm2 info aku dapat ilmu,sempoilah org yg cipta buku nih)

= megazine jenis fotostep(story pasal geng2 punk n skinhead)

= novel kl london(kisah sorg girl brpindah dari kl ke london,aku pun dah lupa sebab apa dia pindah)

= komik eli(percintaan yg agak tragis,sanggup membunuh demi hidupkan awek dia semula)

= kalau aku tension atau boring sangat,aku suka baca ujang n gila2(pendapat aku pasal nih,setiap rumah mesti perlu ada,sebabnya kalau kita tengah gaduh+bengang+tension dengan famly atau kawan serumah,selain pada solat atau baca al quran,y'all baca je ujang atau gila2..dah tentu gelak sampai trlupa yg kawan ka famly ka tengah dok pot pet kat kita..he he he..)aku kenal megazine ni pun dari sorg kakak ka abg aku x ingat,time tu kat stesen bus kat jeti yg trbakar 1 ketika dulu,kalau x salah tempat tu la,masa kecik mana ada duit nak beli,time tu ujang brsaiz besar,org tu dok baca kami pun tengok sja,last2 dia bagi kat kami trus,haha best dapat free..

= nih skit ja nih,kalau nak tulis buku2 yg aku baca memang penuh blog aku dengan senarai nama buku2,kot nanti org ingat aku jual buku pulak,siap oder buku lagi,camna tuh?
dah banyak kali kawan2 cakap aku nih budak skema,dulu aku x mengaku,tapi bila aku tringat2 balik time aku skolah dulu,setiap kali aku rehat aku mesti makan cepat n trus aku kawan2 p library,setiap hari pulak tu,time aku dah keja pulak,ada 1 kali tu aku singgah kat 1 kedai buku,aku tengah syok2 baca sampai aku trlupa aku bukan dok kat library tapi kedai buku,siap tauke kedai tu tengok aku dengan muka bengang sja..he he aku trus blah,bila time gaji pulak org cbok beli pakaian tapi aku cbok beli utopia,sampai ada koleksi utopia lah jugak,paling banyak pun hampir 100 utopia,siap kena perli lagi sebab trlalu teruja dengan utopia tu,skarang bila dah ada note book,aku gila dok baca blog org pulak haha..skarang aku barulah pasti yg aku pun lebih kurang skema jugak...

Apr 3, 2011

join ke planet aku

trimas kepada kawan2 yg sudi membuang masa melepak2 dengan aku d blog nih,aku harap sangat kawan2 enjoy dengan penulisan aku yg agak santai+relex+slamba n mungkin lawak kot..ceh perasan pulak
apa2 pun inilah diri aku,aku x suka tipu diri aku n org lain,memandangkan aku pun selalu kena tipu dengan org..

apa2 pun trimas banyak2 ok..

trimas=terima kasih                                                                           

Apr 1, 2011

kisah sepital

pg2 aku bangun tdo...mandi n trus ke hospital.p kat kaunter tunjuk surat chek darah,aku kena masuk bilik 6,doc ambik darah,aku x rasa sakit sangat mungkin aku dah trbiasa kot,aku mintak kat doc surat pengesahan aku sakit,doc cakap kena ambik no n jumpa dengan doc yg pegang rekord aku,ok skg aku trpaksa lah p ambik no,selang bbrp minit no aku pun d panggil,aku bayar rm1 n trus menuju ke bangku menunggu,15 minit kemudian no aku d panggil,no 7020,masuk dalam bilik n aku pun cakap kat doc yg aku nak surat pengesahan sakit untuk urusan penting,doc kata aku kena p opis hospital n kena bayar rm40 kalau nak dapatkan rekord tu,aku pun katalah aku nak surat biasa sja bukan rekord,doc cakap tetap kena bayar,aku dengan bengang pun bredar lah dengan muka kecewa...last2 aku trus ke kantin untuk makan,hah!! kalau aku tau jawabpan doc kena bayar rm40,dah tentu aku x bayar duit no giliran hanya nak dapatkan surat tu,pakaian aku pun x sampai rm40..,lepas makan aku pun brjalan menuju keluar dari sepital,time otw tiba2 hujan rintik2 pulak,aku trpaksa lah brjalan dengan pantas sekali,aku redah dari 1 kedai ke 1 kedai,melintas jalan,lepas dari 1 kedai makan hujan mula lebat,aku trpaksa lah melepak dulu,brdirilah aku seperti gat..hujan semakin lebat aku masih d c2,kaki dah mula lenguh2,hujan semakin lebat,perut aku pulak buat hal,boring sangat aku pun nyanyi lagu ciptaan aku n twin aku time kecik2 dulu,."hujanlah turun hujan...hujanlah turun membasahkan bumi..." huis..!lagi aku nyanyi lagi lah lebat,haha...selang berminit2 lamanya hujan masih x henti2,perut aku pun sama2 nak nyanyi,aku masih releks lagi kat c2,hampir stengah jam hujan mula slow aku pun....sepantas kilat brlari sampai lah aku d 1 kedai makan,hujan lebat balik,lepak lagi..hemm..skg aku lepak kat depan kedai makan yg 1 ketika zaman under18 aku dulu,kat kedai tu ramai jugak puak2 punk melepak tapi skg...dah tutup,apa dah jadi dengan puak2 punk tu skg agaknya,brtahun2 lamanya sudah pupus puak2 tu kat c2,dah x lepaking lagi...aku tunggu kat c2 bebrp minit sja,hujan agak slow n aku truskan prjalanan aku,skg aku dah sampai ke distinasi yaitu TOILET,setel problem aku trus menuju ke stesen bus,bus 606 masih xda pemandu,aku pun lepak lagi...brp kali lepak lah hari nih hmm...sejam kemudian bus pun brjalan,lega rasanya kaki aku yg lenguh nih,...

Mar 31, 2011

hari hari yg tension,tapi aku tetap brsyukur

banyak benda trjadi hari nih!

bawak sam p klinic last2 doc pulak x da,nasib ar klinic 1 lagi ada doc,kalau x mesti beliau pengsan untuk selamanya...dah ar muka ting tong semacam sja

hari ni jugak kak ina kena intrvw...

adik aku buat hal

banyak keja nak kena buat kat rumah n yg pasti x leh nak lepak kat blog lama2

my bro baru stat buat bisnes

twin aku n mak menangis

tapi aku tetap brsyukur sbb masih ada famly

Mar 25, 2011

kecewanya

hari nih aku dah abiskan 1 komik...jenuh jugak ar nak baca sampai abis,dari smlm sampai ke pagi,komik story pasal budak skolah menengah,ceh...! mcm x dak story len yg aku nak baca,sebenarnya kemarin aku p library nak pinjam buku len tp sampai ja dlm tu trus badan trketar2,bukan trketar2 tengok samseng ka along mai kutip hutang ka apa2 jalah ka..aku trketar2 sbb sejuk sangat kat dlm tu,dah mcm dok kat luar negara pulak,so cari punya cari dapatlah 4 buah buku,dah tentu org kata aku nih spesis skema,entah ar aku pun x pasti yg aku nih skema ka x,aku memang suka baca buku pun,tu yg aku join blogger sbb bleh taip sebanyak mungkin dlm blog aku,aku pun bleh baca balik apa yg aku taip,kalau nak baca blog org dah tentu2 aku suka n x yah p library pun aku bleh baca banyak prkara,ish..benda len yg aku nak story benda len yg aku taip pulak,sebenarnya aku nak story pasal komik yg aku dah abis baca tu,storynya agak hapy2,ada gak skit2 mcm story aku time skolah dulu,aku trus tringat pasal 1 lorong tmn penanti,setiap kali aku n sahabat2 aku balik skolah mesti kami guna jalan tu,1 ketika dulu jalan tu agak bersih n cantik,kami gelarkan jalan shanghai sbbnya jalan tu ada 2-3 pokok yg agak rendang,setiap kali kami lalu mesti ada angin sepoi2..daun n bunga berguguran nampak mcm story dalam tv yg kami tengok,d shanghai lebih kurang sama suasana d jalan tu,sampai 1 bab aku baca kisah pasal sorg budak skolah yg di gelar diva longkang,aku tringat time aku skolah dulu gelaran d dlm kelas aku,sbahagian kwn2 aku gelar aku kayu sbbnya last name aku ayu so tambah k jadi ar kayu,aku penah gak bagi gelaran kat sorg pengawas yg agak hapy go lucky orgnya,kami gelar dia songkok sbbnya dia pakai songkok,kwn2 kelas yg still aku ingat lagi,kimi,nasir,zul,noriah,linda,zuraidah,ros ema,mat noor,azila,azian,che munirah...banyak lagi lah tp aku x leh nak ingat semua,ada gak aku trjumpa depa2 nih,biasalah masing2 dah kawen,che munirah pulak aku trjumpa kat kilang uchi prai,yg aku kecewa+sedih sbb x dapat brsembang dengan dia,naik 1 van tp x sempat nak sembang2,nak tau sbb apa? nak tau aku nak story nih...otw balik keja 1 hari tu tiba2 lagi trlakar 1 sejarah dlm life aku,kwn baru aku..sara n kazen dia brgaduh dlm van dengan geng budak2 uchi yg agak lama keja kat c2.entah pasal apa tah gaduh aku pun x tau,apa yg pasti syok2 aku brsembang dengan kwn aku tiba2 kazen sara kena tarik tudung oleh tangan sapa tah yg pasti org yg dok blakang,aku pun..."woi apa gaduh2 dlm van nih,bahaya ar nanti kalau driver van dok kalut setel problem hgpa kot problem len pulak mai kot",pas aku kata camtu depa diam sat,selang beberapa minit gaduh lagi,hah lantak hgpa lah,yg aku geram pun sekali dengan kepala aku pun sama2 jadi mangsa 1 van gaduh,time last aku keja pulak aku naik van mcm biasa,brmaaf2 la dlm van,selang beberapa hari aku dapat tau yg gaduh dengan kwn aku tempoh hari tu lah che munirah kwn skolah aku..kecewanya aku x dapat brsembang2 dengan dia...dulu time skolah kami rapat jugak tp bila d kilang x sangka jadi musuh... dia pulak gemuk...mana la aku cam muka dia..

nyawa ke 2 aku

dengar saja title hari nih dah tentu y'all rasa agak pelikkan..semua sedia maklum lah kucing ada 9 nyawa,kata org lah..,nyawa ke 2 aku ni ada lah kembar aku,hari nih beliau nak melepakkan dirinya seketika waktu d blog aku nih,so...kena ar tambah2 skit story pasal beliau,nanti dia majuk pulak dah...beliau memang banyak sangat persamaan dengan aku,hanya kerjaya aku n beliau ja x sama,sedia maklum dia punya keja adalah menenjoykan diri beliau hari2 bla bla bla...beliau nih sama penyakit dengan aku yaitu tyroit,tapi ada 1 penyakit nih dia sendiri x perasan,kami 1 famly ja yg perasan,semalam aku trbaca 1 artikel pasal penyakit shopaholic,aku trus tringat pasal beliau yg sedia maklum rumah sewanya penuh dengan pakaian2 beliau,org sewa dengan manusia tapi beliau sewa dengan pakaian...hem apa ar guquh siok pang nih,jgn trrasa pelik ya dengar nama tu,ni hanya gelaran dlm famly..lebih kurang kod system lah jugak,ish apa yg aku merapu nih agaknya haha...apa2 pun aku harap beliau pandai2 lah mencorakkan sejarah life beliau dengan hapynya,aku rindu sangat2 dengan beliau,skg beliau otw nak blogging pulak kot...entah2 ka beliau tengah baca story aku...

Mar 24, 2011

lepak library..........lamanya x masuk library

pg2 lagi aku n my sis lepak library...tringat pulak library dlm skolah aku dulu..x sangka aku trjumpa kwn skolah rendah,memang lama x jumpa dia...tembamnya dia,hapy lah tu dapat habby baik kot..dia pulak kj c2,senang nak jumpa,tp aku x mau sembang lama2 sbb buku2 kat c2 dok tunggu2 aku untuk baca baca dan baca...lamanya x baca buku..tp apa2 pun aku tetap trbiasa nak baca novel..hah nak baca novel english pulak ar,ceh! mcm lah teror BI....he3..slow2..aku pinjam english novel..perfect gurl..apa story aku pun x faham..alah encik kamus kan ada..belum try belum tau..

Mar 21, 2011

inilah rango...famly aku kata aku macam beliau..

Mar 20, 2011

memori abah

abah...
walaupun abah dah agak lama pergi tinggalkan kami sekeluarga,kenangan bersama abah x akan aku lupakan,dulu masa abah masih bernafas,abah agak garang dengan kami,kami agak takut tapi ada masanya kami makan bersama 1 famly,mak abah n adik aku selalu tonton wwe bersama,aku n abah selalu ikuti story kung fu fung sai yuk,tapi skarang dah lama aku x tengok story kung fu lagi,bila aku tengok aku akan sedih tringat arwah abah,kadang2 aku p meziarahi pusara arwah abah,aku hanya mampu membawa doa saja,nak bawak bunga kat rmh pun xdak,nak beli pun x mampu,duit aku abis beli ubat untuk diri aku,insyallah bila aku ada duit skit aku nak beli mcm2 bunga untuk hiasi pusara arwah abah...

back to school

bila aku tengok budak2 skolah jalan2 ramai2 balik rmh,tringin pulak nak jadi pelajar skolah smula,senang...pikir pasal stady saja,pas balik rmh boleh lepak2 kat mana2 sesuka hati saja,x yah pikir pasal nak cari duit,tanggung jawab besar,hanya pikir bab nak lepak katna saja,paling best cuti skolah,boleh saja balik kg,xyah nak pening2 pikir nak stady pun,tapi aku agak trkilan la jugak sbb time aku skolah dulu,time zaman under18,bila balik dari skolah aku x leh nak hangout dengan kwn2 sbbnya...aku kena balik cepat masak untuk adik2 n abah makan,so aku x brpeluang mengenjoykan diri aku nih,ada masanya dulu hanya sementara saja aku dapat enjoy skit,sebelum twin aku kena lepak setahun d rmh pakngah,time tu life aku lagilah boring sangat2,aku x dak kwn2 yg faham aku x hapi,nak harap linda n noriah pun depa jenis yg slow n agak skema skit,heh heh kalau depa tau aku gosip2 pasal depa,sah ar kena padang muka depa yg masam tu,tp xpa depa bukannya teror IT he3...tapi apa2pun aku rindu gak kat depa,yalah kwn sekelas kan...skarang noriah pun dah brkawen n ada baby,linda plak putus tunang trus sambung stady,last2 jadi penganggur trhormat mcm aku,kwn2 kelas aku yg len pun dah sedia maklum dah kawen,aku bila pulak nak kawen? sebenarnya aku x penah pikir pasal love story lagi sbb skarang aku hanya pikir pasal ubat aku saja, BORING..."andai dapat ku undurkan putaran dunia..ingin ku ubah semula kata2 dan tingkah laku ku..." ceh..! menyanyi pulak dah aku nih,hujan pulak nanti kot...

Mar 19, 2011

gaduh pulak!!!

ptg...
aku n adik aku brgaduh!!aku betul2 tension dengan dia,dia kata aku brkira barang2 aku,padahal aku xpenah pun brkira,kalau aku brkira aku xkan bagi pinjam barang2 aku 1 pun...dia benci sungguh tengok muka aku,kadang2 bila tengah gaduh dengan dia,aku rasa mcm nak p ambik pisau n toreh ja muka aku biar dia puas hati,tu lah adik bila dah besar pandai melawan n brcakap pandai,aku buat apa semuanya salah,kami brgaduh pun d sbbkan brodband yg 1 tu,kalau aku dah kj dah tentu aku beli dah lagi 1,ingat aku hapy sgt ka gaduh2 nih,sapa yg suka gaduh dengan adik bradik,aku benci tol time gaduh...maaf kan aku tau adikku...

Mar 17, 2011

L.O.V.E punya story

aku nih asyik story pasal lain sja,dah tentu agak boring kan3...meh aku story2 pasal L.O.V.E la pulak,cinta budak2 penah,cinta monyet,cinta yg brtepuk sbelah tangan tu penah,cinta trkena tipu penah.cinta x kesampaian lagi ar penah,dah tentu2 semua yg brgelar manusia pun penah kan,story about cinta budak2,time skolah rendah,ceh kecik2 dah pandai,ada budak boy tu kan comel ar..kite suka sgt sbb dia baik hati,nama dia suhaimi,penah 1 kali sja dia sembang2 dengan kite,hapynya mcm nak lari 1 padang skolah,akan tetapi lepas pada tu time kite sama main bola 1 padang,x jauh dari kite ada budak comel tu,kite trlanggar dia pastu dia btl2 marahkan kite,dia kata kite sengaja nak langgar dia,sedihnya mcm nak baling bola kat kepala dia...story pasal cinta monyet,time skolah menengah,kami 1 kelas,aku selalu ushar2 dia dari jauh,muka dia iras2 zizan raja lawak,kira blh tahan la kacak gak,nama dia hafizan,time kelas sains dlm makmal,dia mai kat aku,dia trus terang ngorat aku,dia nak kwn dgn aku,aku apa lagi on sja,selang bbrp bln kmudian aku trnampk dia dgn sorg girl brgitu rapat skali prgaulan depa,aku bengang campur jelez,pastu aku trus x kwn dgn dia,story cinta brtepuk sbelah tangan,cinta budak kampung nih...time balik skolah paling2 aku suka,sbb ptama bebas pada cikgu a.k.a singa jadian,sbb kedua pasal budak lagi yg tolong abg dia buat besi di rmh,dia memang comel,nama dia aku x tau smp skg tp call dia paktam,tiap kali aku lalu depan rmh dia,aku pasti trsenyum gila2 remaja,dia pulak sama lah,ada 1 hari time aku n twin aku otw pi utama ka balik rmh aku x brp ingat ar,yg pasti dia tegur aku,hai pi jln2 ka,fuuh!aku hapy tahap gaban,rasanya time tu merah padam muka aku,kalau x silap aku dia pun twin mcm aku,memang kbetulan twin aku ada skit2 syok dkt dia,tp apa blh buat skg dia dah kawin n mungkin ada ank,cinta trkena tipu pulak,muka dia aku x ingat sangat...,sangat tinggi orgnya,kenal2 dari kwn2,tp nama aku x ingat n x perlu ingat,yg aku ingat aku still under18,aku couple dgn dia lebih kurang bebrp bln gak,jln2 ronda2 dating2 tetap ar kan,zaman gila2 remaja,smp 1 masa tu aku dpt tau dari kwn aku yg dia dah pun brtunang,aku mula2 lgsung x caya,syg gila lah konon,last2 aku trjmp dia dgn sorg girl,rapat sgt cara depa dating,mungkin tu lah tunang dia,ceh! aku kena tipu hidup2,time aku otw balik skolah,tiba di lorong tmn penanti,dia panggil2 aku dari jarak selang bebrp sja langkah dari aku,bengang punya pasal aku buat bodo sja kat dia,cinta x kesampaian ish3 tragis betul,aku minat kat zizan raja lawak sbb muka iras2 hafizan cinta monyet,agak2 hgpa dia minat dak klu aku ngorat dia,hahaha..

zaman gila2 under18

UNDER 18...
sapa x penah lalui zaman under18? cakap sama aku...mesti penah punya ar..mcm biasa,hari minggu untuk si under18 memang di tunggu2,port yg slu aku n twin aku lepak adalah the mall UTAMA,mangsa utama yg kami nak dapatkan pas2 keluar melepak dari mak bapak adalah,adik aku ya itu sheqalime,hgpa mungkin kenal kot,dia still under18 skg nih,port2 lepak yg mungkin org sampai kenal muka kami adalah kedai game UTAMA,sepanjang zaman kegemilangan UTAMA,org yg still ingat lagi nama depa,kerol,abg abu,ary n the geng,2 girl yg mcm twin,style 2 girl nih memang sempoi2,tiap hujung minggu aku p mesti ada depa,aku plak time tu style biasa2 sja,mana la ada duit nak brgaya,harap bawa duit tmbang bas 12 sja,dulu rm00.50 skg rm1.30,rindunya time tu,agak2nya kemana lah menghilang depa2 tu,mungkin dah kawin dah ada ank,atau mungkin dah x wujud di planet bumi lagi dah,aku harap klu yg still ada di planet nih lagi,depa hapy dgn life masing2...walau zaman gila2 under18 dah brkubur brtahun2,aku tetap ingat segalanya...skg bila aku lalu depan UTAMA mesti aku trkenang sejarah under18 aku,dah brtahun2 UTAMA tutup,kalaulah aku bilionare,aku pasti beli bangunan UTAMA,aku akan merealisasikan impian aku...

konfius pasal aku

time aku kat mahlin,aku sgt2 suka lepak di store bila pas setel issue tray,bukan sbb ada byk boy di store tp port paling sempoi yg aku rasa best untuk melepakkan diri,paling best time shif mlm,pas buat kj time2 kul 2-3 pg,kami otw tdo dlm lori ka blakang kotak ka atas pallet pun x jadi hal punya lah,pendek kata dlm store pun jadi lah dpt tdo sesaat...ada 1 masa tu aku n the geng syok2 tdo atas pallet time shif mlm,best gila time tdo,angin sepoi2 jer...tiba2 ada sorg mak gat baru pulak mai kacau line,siap gerak geng aku pulak,siap tanya geng aku lagi pasal aku,sama ada aku boy atau girl,sedia maklum lah time tu rambut aku ala2 pengkid skit,style lah konon,mak gat tu siap mintak ic aku lagi tu,takut buat maksiat ar kononnya..pas beliau tengok ic aku,baru ar beliau caya aku nih girl...ada 1 masa lain pulak,kisah toilet,time tu still kekalkan lagi rambut style ala2 pengkid ar konon..padahal aku potong pendek sbb aku pas out wad jer,aku rasa panas tanpa pikir2 lagi trus cut2,time otw masuk toilet ada geng budak baru di lobi,tengok aku mcm nak telan aku jer pun,aku pun buat muka slamba yg mungkin,jln2 n trus jln menuju ke toilet,aku buka pintu toilet,semua yg kat dlm toilet trus menjerit sekuat hati aku pun....woi knp?kena histeria ka,trjerit2 gedik sgt ah...depa pun kata,hg salah toilet lah,ni toilet girl,aku pun...awat hgpa ni baru hidup kmarin ka,aku x nampak mcm girl ka..depa trus sory kat aku,sbenarnya aku x salahkan depa ar trjerit2,cuma aku trkejut ar,dah la baru ja ada org kena histeria,sebelum tu memang aku,maz n ina slu gak masuk toilet boy,tu pun klu dah x tahan sgt,toilet girl agak kotor sbb tu kami jarang masuk,bukan girl tadi ja yg ingat aku boy,yg boy pun ingat aku ni sememangnya boy,ha3 rabun sungguh ha org semua,siap aku kena marah dgn sorg kakak sbb aku kacau girl2 tadi,bengong tol masa bila pulak aku kacau depa,ada lagi story pasal org brproblem mcm girl trjerit2 tu tadi,tp nih kes lagi aku nak tergelak smp trguling2...1 hari tu aku bz angkat2 tray masuk dlm prod tray wash,time tu agak ramai budak baru kj,tp x aku ambik port nak gosip2 sbb bukan spesis aku nak gosip2,ada sorg girl mai jmp aku,dia ckap ada org kim salam,huh aku apa lagi trbayang2 muka sorg boy trsenyum2 kat aku,last2 girl tu bagi tau ja nama,aku pun lupa plak nama beliau,tp still aku ingat n pasti nama tu x brkenaan dgn boy,makna kata yg kim salam kat aku adalah girl,siap nak couple dgn aku lagi,aku ckap kat kwn beliau yg aku ni girl bukan boy,hgpa rasa cmna muka kwn beliau waktu tu? trkejut gila tahap gaban ar dia,xkan dengar suara x leh pasti boy ka girl,pas pada saat tu tiap kali depa tu trserempak aku,depa tetap call aku abg,bank ong tol ar,mula pada sejarah x ketahuan hala punca tu,aku slow2 simpan rambut panjang ala2 ikan duyung...

aku yg hapy go lucky

agaknya dah btl2 lama n memang lama pun aku tinggalkan mahlin..tempat kj paling lama dlm sejarah life aku..mahlin lah trlama skali..sbbnya best kj c2,ramai kwn2 yg sporting,aku memang hapy go lucky ar kj c2,dari 1 prod ke 1 pord aku kena tukar,last2 pord tray wash yg kekal,yg byk kali aku tukar tu bkn sbb org x suka aku ka aku suka gaduh dgn org ka apa2 jalah ka....aku kena brtukar2 pord sbb x cukup org kj,tp apa2 pun memang aku suka prod tray wash sbb aku dpt bhgian issue brg d store..mula2 aku slu patner dgn kak nora pastu selang seli dgn org2 baru,last2 dpt patner tetap,ina n maziah sahabat aku dulu smp skg...kdg2 saja tukar patner dgn somchit bdk thai pengkid...aku dgn somchit mula2 x skepala,yalah ribut brtembung kilat,jadi tsunami gak lah sat,mula kenal kami gaduh last2 serasi gak lah,selang bbrp bln kmudian...sejarah trlakar dgn tiba2 skali,hari tu suasana kj mcm biasa semua bz dgn kj sndiri,aku,maz,ina,somchit tgh syok brsembang tiba2...kakak n kakak brgaduh aku pun x pasti nama apa depa tu yg aku pasti memang aku kenal ar,depa masing2 pegang tray n mungkin nak baling sesama sndiri,aku n somchit dgn gelabah bewaknya kami,dok di tengah2 di antara kakak yg tgh angin 1 badan tu tadi,kononnya nak setel problem ar,last2 kami plak yg kena hantok,mau x kena hantok,badan kakak2 tu besar2 sihat2,tp cmna pun bbrp minit kmudian ribut tadi dah jadi angin sepoi2 bahasa...aku pun x pasti la pulak gaduh pasal apa..

otw balik penang

16/3/2011
otw balik penang,kami singgah ke pusat sains,lepak2 brgambar2,dlm setengah jam kmudian kami singgah di muzium padi,aku n famly agak trpukau dengan suasana lukisan kampung,betul2 aku nampak mcm real,wah mcm kampung aku pulak,hebat betul ar pelukis yg lukis gambar tu...betul2 indah skali...

aku bengang

ada 1 hari tu,aku temankan seseorg ke pjabat agama,aku sekadar brbaju t'shirt n jeans,aku tunggu d dlm keta,agak lama aku menunggu,aku x tahan nak ke toilet,aku kluar n brtanya kepada sorg mak gat,toilet d mana...jawabpan dia...aku kena masuk toilet dari blakang,sbb aku x menutup aurat,dah ar buat muka marah,siap x tunjuk arah toilet lagi,yg aku hairan,pekeja d c2,brtudung brbaju kurung tp kain trbelah d depan smp nampak betis dia,adakah itu bukan aurat? setahu aku sbagai org islam,walau aku x penuhi atika brpakaian tp setahu aku,islam xdak kekejaman,kes seperti aku bukankah 1 kekejaman,aku betul2 x tahan nak ke toilet,d sekeliling aku hnya ada pejabat tu saja,kalau ada toilet len dah tentu aku x nak tumpang toilet c2,aku betul2 bengang dengan cara gat tu brcakap dgn aku seperti xdak adab,seolah2 dia baik sgt,walau pun aku hanya x brtudung,sekurang2nya aku tanya dia dengan elok,gat tu pun bukannya muda tp dah agak tua,mungkin aku sebaya dengan anak dia,cmna kalau anak dia d tempat aku pulak? dah tentu dia bagi masuk toilet,sepatutnya dlm islam kasihankan org,ini x dia biar ja aku tahan sakit perut,kejam! kejam! kejam! lepas d tegur cmtu,aku trus x jadi ke toilet,yalah dah cara brcakap mcm x bagi aku masuk,xkan buat x tau malu nak masuk....
kepada makcik gat yg marah aku
walaupun dia mungkin x tau blogging aku sekadar nak luahkan rasa bengang n kecewa dengan sikap beliau,walau mak gat tu keja d dlm pejabat agama,belum pasti dia x buat dosa n dia baik,jadi tolong jangan menghukum org,yg akan menghukum kita hanyalah tuhan,so....jangan ingat diri tu bagus sgt ya....entah2 anak makcik lagi dahshat dari aku...

sejarah nama

13/3/2011
hrni aku n famly balik ke perlis utk pegi kenduri kawin cousin aku...panas tahab gaban pulak tu...aku berbaju kurung hijau berselendang pich...hgpa rasa masuk ke color tu...haha...aku bab baju kurung ni susah skit nak sesuaikan color..klu baju len aku ok ja...apa2 pun time mkn,aku mencekek tanpa menoleh kiri kanan sbb aku lapaq tahab gaban...hik3....alhamdullilah kenyang...lepas ja kenduri kami pun balik ke rmh tok,aku trus mandi,solat...ronda2 ptg sekeliling rmh tok..tiba waktu mlm lepas mkn ubat aku pun dating dgn lap top aku..tengah syok2 taip,aku terdengar mak n tok sembang2 kosong..yg lawak skali aku tergelak dengar nama2 org kg long boh..salah 1nya..man che poih,mat takok n yg paling aku tergelak pasal 2 nama nih,sorg nama waya,sorg lagi merton..masing2 dah kawin n ada ank...ha2 wayar n merton pun kawin..bukan org saja yg boleh kawin tau...haha..aku gelak kat org saja..yg nama aku apa pulak...nama aku biasa saja...fareeza ayu a.k.a reez sakura...lawak ka x nama aku nih? nama apa pun x kisah lah janji ada maksud n sejarah tersendiri kan3...kadang2 nama kita maksud lain perangai lain..contohnya mcm nama aku nih..nama aku ada ayu tp aku langsung x ayu..tgk muka pun dah tau kot cmna aku punya style..selama aku kalut mecipta sejarah life aku nih,ada gak nama pelik yg penah aku dengar,contoh...assalamualaikum..jgn rasa pelik nih memang nama org..aku penah ter baca artikel pasal dia...mungkin beliau stil bernafas lagi di planet bumi nih lagi...klu2 beliau atau yg kenal dengan beliau yg terbaca blog aku nih,di harap jgn berkecil hati ya..klu tersinggung maaflah,sbb aku x rasa nama cmtu lawak pun....nama tu agak unik ar bagi aku..

boring hah!

15/3/2011
pagi nih aku bangun awal mcm biasalah...awat ingat aku malas sangat nak bangun lewat2...haha...aku plan ngan famly nak p pdg besar lagi...last2 aku x dapat p...sbbnya tok x dak sapa tunggu di rmh...aku la jadi mangsa kena jaga tok...hah....geram n kecewanya aku...brtapa bengang skali makndak n maisarah mai rmh tok...aku sangka depa p dgn makndak..rupa2nya makndak cbok di rmh dia...last2 aku dgn maisarah lepak di dpn note book aku n taip ja apa yg aku bengang..skg aku tgh bengang n x mau ber bla3 byk sgt..silap2 aku baling ja maisarah tepi aku nih...dah ha kecik ja..siap komen nama dia salah eja...dia kata nama dia maisara tp aku rasa mcm nama dia maisarah...ish3..kecik2 lagi nak popular sja...maisarah geram kat aku dia terus bergolek2 badan dia..tp dia x mengaku....

jln2 cari problem

14/3/2011
pagi2 lagi aku dah bangun..sarapan..mandi n ready set go....ceh! mcm lagu tokio hotel dah pulak...smp ke padang besar kami masing2 berpecah sbbnya..masing2 sakit perut..ada yg ke toilet ada plak yg lepak2..aku lak kat mana hgpa agak?aku mesti ar x lepas peluang...dgn masa yg ada aku pun bawa diri aku ronda2..xda apa yg aku minat hanya sekadar cuci mata..aku x beli apa2 pun,lagipun sok nak mai lagi...kj blm setel lagi..

Mar 13, 2011

go to perlis

ok hari nih aku nak story2 pasal aku nak balik perlis pg2 esok..sbb ada kenduri..mungkin bebrp hari melepakkan diri aku d kg long boh...kg tok aku sgt2 lah sunyi tenang n boring skit2...senang crita kg tu jauh dari town...so...klu2 aku x lepak2 d blog nih dlm masa 2-3 hr nih...aku lepak2 d perlis..sana line x ok nak blogging..kpd yg follow blog aku....trimas....

Mar 11, 2011

aku pusing...aku pusing....

pening pulak kpala aku hari nih....tp blog punya pasal aku lepak jap kat sini...tp nak story pasal apa...adus...nnt ar aku pikir...heh heh..xdak idea ar pulak..

Mar 10, 2011

aku berjalan2...mengusung gitar usang..yg entah sapa tuannya..x pasal2 aku yg kena usung...kesana kemari...nasib la satu hari..itu x berhari2 jenuh la aku...berjalan2 sambil guitar d blakang...woi goreng satu lagu...toleh d blakang...adus..geng mat jiwang soh goreng lagu..cipta lirik aku pandai..nak goreng2 sory..

sEnI ItU InDaH

kacau ja lah tuan aku nih..nak relex2 pun x senang

his...asyik dukung aku sja...letih ar...

bye2 ym ego

aku dah nak jual ym ego....sory ym ego sbb nak jual kau...aku rasa amat berbeza sbb kau xda nanti...aku akan ingat sejarah kita sampai bila2..aku x kan lupa...aku terpaksa jugak jual kau ym ego...aku xdak duit...aku nak beli ubat....aha...sapa plak ym ego nih...hah...dia love aku...nama dia yamaha ego...heh heh....

kisah pck teksi

aku nega hari nih port lama...pada mulanya x byk pelangan...tp bila tiba tgh hari...pelangan mula ramai,aku agak kalut skit..ptg skit dah slow balik...aku makin boring tambah ngantok...selang bebrp jam..ada sorg pakcik teksi lepak tepi aku agak lama sbb tunggu datin kata pakcik teksi tu td...selang bebrp minit kemudian tgh syok2 baca paper tiba2 ada temingat kacau pakcik teksi tu...yg aku nak trgelak skali...temingat tu ikut pakcik teksi tu ke mana saja dia p...sat pakcik teksi tu kekiri sat kekanan...temingat tu tetap ikut...pakcik teksi tu sampai x larat nak halau lah nampak gaya dia..kah3..aku gelak dlm hati...dan hari nih aku mkn kek...haha...mkn kek pun nak bgtau org..huh!

Mar 9, 2011

aduss....letih

hari nih aku kena tlg mak brniaga...agak letih..badan lengoh2 nih...sapa yg nak urut aku...diri sndiri ar urut...kan3....

pasal aku

aku anak ahmad bin ariffin tp abah dah arwah..sila sedekah al-fatihah....aku nih jenis suka cipta lirik..n..kdg2 ja idea melody otw mai dlm kpala aku..lain pd tu aku jgk ska dance..tecktonik..lain pd tu...ceh...mcm xda life plakkan bz pasal music ja kan.. aku x suka makan sbb tu ak kurus cam papan..tu abg aku la yg ckp.. kejam tol ar...aku jgk ska bc komik...plg sempoi penah aku bc komik under 18..tingat lak time skolah dlu2...dan...aku sgt giler fashion..aku penah jd mangsa fashion n shopaholic 1 ktika dlu...korg penah ka? aku plak ada twin..twin aku lg la giler dr aku..rmh sewa dia sja full dgn bj...tu x d kira brg2 dia kat lemari aku lg tu...mcm nak soh dia bl lemari lain pun ada...tp kta kna brjimat dgn ekonomi pun mcm x ok lgkan..aku ingat nak soh ja twin aku tu bka bandle ja kan senang...blh rolig utk enjoy shopng lg kan...ni aku perli kat twin aku la nih... korg dgr crita aku mesti korg ingat aku nih anak org kaya kan2..aku org susah tp aku terer brjimat...haha perasan plak dah...korg pun blh jd cam aku tp jgn jd giler dah ar...giler fashion...  

Mar 8, 2011

apa pulak lepas nih?

20/11/2010

Hari bulan tahun sudah berganti
21 22 23 sudah bertukar
Lorong2 yg aku telah lalui begitu sukar
Kenapa?amat sukar mungkin kerana tersalah langkah
Mahlin..uchi..amphenol dah aku join
Hairstylist dah aku jadi
Skg penganggur berhari2
Apa pulak lepas nih
Mungkin lepak atas jambatan terjun ke bawah
Menunggu simpati
Camna hidup aku lepas ni…aku x nampak lagi
Skg aku teramat lemah
Lemah seperti henset x dicas
Aku dah x terdaya dah kekurangan tenaga
Skg aku hidup x ubah seperti zombie
Macam x berguna tp berguna
Macam berguna tp x berguna
Apa pulak lepas nih?

lepaking

agak lama aku lepak d rmh tanpa slu kluar rmh p enjoy2 skit.spanjang aku d rmh..sambil2 aku blogging..tringat plak 1 sejarah life aku 1 ketika dlu..aku x ingat thn bila..tp aku pasti hari tu mjadi hari yg agak brsejarah yg pernah terlepak dlm life aku.meh aku story2 skit...time tu aku dgn kwn aku tgh syok2 jln2 d sekitar tmn sri rambai...aku temankan kwn aku nak cari kj je sbenarnya..pas isi borang..jln2 lagi smp ke 1 lorong yg ada warung kecik kat c 2...ada sorg pakcik jual nasi lemak...kami pun trus lepaking..masing2 mkn nasi lemak.aku x ingat plak apa yg aku minum...yalah dah lama sgt story tu..sementara aku dok ingat lagi nih bek aku story2 dlu ok!..syok2 aku dok mkn2 minum2 tiba2 ada sorg cina,umo agak2 dlm 40an..pegang parang sambil maki2 bla bla bla...sambil menuju ke arah kami...aku n kwn aku takut tahab gaban...trus lari lintang pukang..aku plak trpaksa patah balik sbb belum bayar.pakcik nasi lemak tu ckp x yah bayar,dia soh lari cepat..tp aku x gamak ar nak blah camtu jer.wlupun mkn x abis lagi..bayar tetap ar kena..aku trus letak duit rm3 kot n trus lari tanpa toleh ke blakang..kwn aku plak dah x nampak bayang dah,pas kjadian tu tiap kali aku lepak mn2 warung,aku akan pastikan aku bayar dlu sbelum aku mencekek,bila aku tgk je warung2 mkn dkt lorong,pasti aku fobia..smp saat ini aku trfikir pasal pakcik tu...still hidup lagi ka? lepas kejadian tu aku n kwn aku dah x p lepak area tu lagi dah...brbrp thn kemudian..aku ada gak ronda2 area tu..pondok nasi lemak still ada lagi d lorong tu..tp aku cuma x da masa lagi nak jmp pakcik tu..aku pun x prasan sapa yg nega nasi lemak tu..ada masa nanti aku pasti akan lepaking kat c 2 n pasti aku bayar dlu sbelum mkn..kwn aku yg lepaking dgn aku pun dah lama x jmp dgn dia..entah ada lagi d muka bumi nih lagi atau x aku pun x pasti..yg pasti aku sntiasa ingat sejarah d lorong tu...

x leh nak blogging

7/3/2011

kemarin aku x sempat nak update blog aku...hah bukan x sempat tp dah kongsi bband dgn abg.aku x blh blogging lama2..boring gila lepak rmh..nak p nega pun still kurang sht lg nih...hah boring....!nak hangout dgn member pun aku jadi malas...apatah lg nak hidup dlm tension..bila nih...life aku nak hapy2...hari2 bt benda sama ja...hari2 telan brbiji2 ubat ..kan best klu aku dah blh mula kj non stop..mcm dlu2 balik..asyik2 sakit sja..hah bukan x brsyukur apa yg aku ada skg..aku syukur sgt...tp klu blh aku nak yg trbaik dlm life kami skluarga..

Mar 6, 2011

yg pelik pada saat ini

5/3/2011

perkara yg btl2 aku x sangka..mak n aku p brsembang2 dgn a'chot..mcm pelik ar sbb memang btl2 dah lama kami x brsembang2 dgn a'chot.bkn x mau sembang..rasanya depa yg x tringin nak brsembang2 dgn kami..kami tebalkan muka utk brramah mesra..depa pun bkn org len..depa keturunan aku jugak..aku pun x paham ar apasal ar depa benci sgt kat kami..pasal harta kot..mungkin ar..aku pun x ambik port pasal hal tu..

Mar 4, 2011

rumahku awan

hari-hari aku merenung awan
adakah esok boleh aku lihat awan
waktu kecil selalu aku bayangkan
aku boleh terbang akan aku
terbang menyentuh awan
akan aku bentuk awan menjadi
rumah impian aku
akan aku jadi kan awan
taman cinta yang gembira
bila pelangi muncul
aku akan meluncur di atas pelangi
wah bestnya...angan2 saja haha

apa pulak lepas nih?

20/11/2010

Hari bulan tahun sudah berganti
21 22 23 sudah bertukar
Lorong2 yg aku telah lalui begitu sukar
Kenapa?amat sukar  mungkin kerana tersalah langkah
Mahlin..uchi..amphenol dah aku join
Hairstylist dah aku jadi
Skg penganggur  berhari2
Apa pulak lepas nih
Mungkin lepak atas jambatan terjun ke bawah
Menunggu simpati
Camner hidup aku lepas ni…aku x nampak lagi
Skg aku teramat lemah
Lemah seperti henset x dicas
Aku dah x terdaya dah kekurangan tenaga
Skg aku hidup x ubah seperti zombie
Macam x berguna tp berguna
Macam berguna tp x berguna
Apa pulak lepas nih?

the war

The war…
perang dunia bila akan tamat
Kenapa kita perlu perang dan memberontak
Menterbalikkan dunia hanya atas sebaris nama
Nama2 yg telah di cipta oleh insan yg berhati kering
Nama2 yg di cipta tp bukan terbentuk sendiri
Hapuskan manusia
Aku nak jadi raja planet bumi
biar manusia hidup tak tenteram
aku nak gantikan bunga2 kat taman dgn peluru
nak tukarkan duit dgn nyawa
nak tukarkan warna air laut menjadi darah
Matilah korang hanya aku sorang yg nak hidup atas planet bumi
Skg siapa yg nak hentikan suara2 itu...Siapa
Siapa pulak nak gantikan keindahan dunia...siapa
Kalau kita blh mendengar suara2 suci
Flora dan fauna dah tentu kita akan malu
Sebab peperangan ini di cipta oleh manusia
Siapa akan tamatkan semua ini...manusia
Berani ke manusia2 tu semua...Jawapannya...
ini hanya luahan aku jer..xda kena mengena dgn sapa2...
saja2 aku ja buat2 bengang sorg2...boring nih...

memori kosong

Ini kisah aku…kisah aku
Yg  x punya cerita
Dan x siapa pun tahu
Akan kisah hidupku
Hidup aku kosong x der memori
Kdg2  aku  terfikir  jugak
Andai aku kaya
Akan  aku bawa famly aku ke kayangan dunia
Skg hidup aku
 x der keja
x der duit
x der kwn
Akulah penganggur terhormat @ terhina
Aku sedang tercari2 soalan dan jawapan
Tentang hidup aku
Aku x dapat jawapannya
Skg memori hidup aku
No money…
No life…
No enjoy…

perubahan

15/8/2009

Perubahan  hidup siapa yg x nak…semua
Semua perlukan perubahan …
Klu boleh aku ulang masa aku akan ulang
Masa  zaman kanak2…bermain makan dan tidur
X perlu fikir  tentang keja tanggungjawap perhatian untuk
Org sekeliling…bila dah besar macam ni lah nasib
X der kwn bila xder keja bila ada keja aku terpisah jauh
Teramat jauh…aku ada tapi macam x da
Tertunggu2 didepan pintu  tp x siapa pun yg datang
Datang berjumpa aku utk sama2 pulang
Dengan hati yg sedih aku pulang seorg
Perjalanan aku amat sunyi tanpa teman dan dia
Ini bukan kisah cinta seorg kekasih tp kisah seorg
Insan yg hidup amat boring dan sunyi
Jauh disudut hati ingin aku bercerita padanya
Kisah suka dan duka aku lalui seorg tanpanya
Dia mungkin dah berubah seperti  masa yg berlalu
Yg pasti aku dan dia seperti satu nyawa dua jasad

tension

16/11/2010

My fren why……..
kenapa kita perlu bertemu
sedangkan aku x kenal korang semua ha3
korang kenal aku ke?? x!
aku lagi2 la x kenal famly korang hu3
klu la korang terjumpa aku mesti korang tension! b coz…
aku akan mentensionkan akal fikiran korang ha3
camner klu hidup korang x der kwn?mestilah tension
sebab tu  arr..korang lagi tension klu x kwn ngan aku
klu ada kwn apa plan2 korang setelkan?
Aktiviti korang apa?
lepak kat warung mamak? pusing2 desa? Main game kat shoping mall?
Jamming? Pegi gig?
apa yg best sangat port2 camtu ha? Klu x der kwn!

hidup kosong

16/11/2010

hah boring...memang boring..
boring memang dah serasi
memang dah serasi dalam hidup
kalau boring nak buat apa
buat apa yang korang suka
ronda-ronda tak tentu hala tuju
ikut saja kemana arah kaki nak berjalan
jangan kelongkang atau kelorong
nanti takut sesat la korang
aku tak nak tunjukkan jalan
sebab korang memang dah tahu
kelongkang mati...
kelorong...jadi zombie...
hah boring...nak buat apa nih
hah lepak rumah lah tengok tv
dengar radio layan lagu
kawan aku sorang dah
kelongkang sorang dah kelorong
kenapa senang sangat kawan-kawan aku nak pikir
hidup dengan gembira mati dengan seronok
kenapa tak pikir saja
hidup dengan rugi
mati dengan kosong kan senang

Jan 22, 2011

ronda2

hari nih aku,mak n kak aku ronda2 1 penang.aduss..sakit btl kaki nih..klu g ngurut best gak nih..haha..