nuffnang ads

Mar 17, 2011

sejarah nama

13/3/2011
hrni aku n famly balik ke perlis utk pegi kenduri kawin cousin aku...panas tahab gaban pulak tu...aku berbaju kurung hijau berselendang pich...hgpa rasa masuk ke color tu...haha...aku bab baju kurung ni susah skit nak sesuaikan color..klu baju len aku ok ja...apa2 pun time mkn,aku mencekek tanpa menoleh kiri kanan sbb aku lapaq tahab gaban...hik3....alhamdullilah kenyang...lepas ja kenduri kami pun balik ke rmh tok,aku trus mandi,solat...ronda2 ptg sekeliling rmh tok..tiba waktu mlm lepas mkn ubat aku pun dating dgn lap top aku..tengah syok2 taip,aku terdengar mak n tok sembang2 kosong..yg lawak skali aku tergelak dengar nama2 org kg long boh..salah 1nya..man che poih,mat takok n yg paling aku tergelak pasal 2 nama nih,sorg nama waya,sorg lagi merton..masing2 dah kawin n ada ank...ha2 wayar n merton pun kawin..bukan org saja yg boleh kawin tau...haha..aku gelak kat org saja..yg nama aku apa pulak...nama aku biasa saja...fareeza ayu a.k.a reez sakura...lawak ka x nama aku nih? nama apa pun x kisah lah janji ada maksud n sejarah tersendiri kan3...kadang2 nama kita maksud lain perangai lain..contohnya mcm nama aku nih..nama aku ada ayu tp aku langsung x ayu..tgk muka pun dah tau kot cmna aku punya style..selama aku kalut mecipta sejarah life aku nih,ada gak nama pelik yg penah aku dengar,contoh...assalamualaikum..jgn rasa pelik nih memang nama org..aku penah ter baca artikel pasal dia...mungkin beliau stil bernafas lagi di planet bumi nih lagi...klu2 beliau atau yg kenal dengan beliau yg terbaca blog aku nih,di harap jgn berkecil hati ya..klu tersinggung maaflah,sbb aku x rasa nama cmtu lawak pun....nama tu agak unik ar bagi aku..

No comments: