nuffnang ads

Mar 25, 2011

kecewanya

hari nih aku dah abiskan 1 komik...jenuh jugak ar nak baca sampai abis,dari smlm sampai ke pagi,komik story pasal budak skolah menengah,ceh...! mcm x dak story len yg aku nak baca,sebenarnya kemarin aku p library nak pinjam buku len tp sampai ja dlm tu trus badan trketar2,bukan trketar2 tengok samseng ka along mai kutip hutang ka apa2 jalah ka..aku trketar2 sbb sejuk sangat kat dlm tu,dah mcm dok kat luar negara pulak,so cari punya cari dapatlah 4 buah buku,dah tentu org kata aku nih spesis skema,entah ar aku pun x pasti yg aku nih skema ka x,aku memang suka baca buku pun,tu yg aku join blogger sbb bleh taip sebanyak mungkin dlm blog aku,aku pun bleh baca balik apa yg aku taip,kalau nak baca blog org dah tentu2 aku suka n x yah p library pun aku bleh baca banyak prkara,ish..benda len yg aku nak story benda len yg aku taip pulak,sebenarnya aku nak story pasal komik yg aku dah abis baca tu,storynya agak hapy2,ada gak skit2 mcm story aku time skolah dulu,aku trus tringat pasal 1 lorong tmn penanti,setiap kali aku n sahabat2 aku balik skolah mesti kami guna jalan tu,1 ketika dulu jalan tu agak bersih n cantik,kami gelarkan jalan shanghai sbbnya jalan tu ada 2-3 pokok yg agak rendang,setiap kali kami lalu mesti ada angin sepoi2..daun n bunga berguguran nampak mcm story dalam tv yg kami tengok,d shanghai lebih kurang sama suasana d jalan tu,sampai 1 bab aku baca kisah pasal sorg budak skolah yg di gelar diva longkang,aku tringat time aku skolah dulu gelaran d dlm kelas aku,sbahagian kwn2 aku gelar aku kayu sbbnya last name aku ayu so tambah k jadi ar kayu,aku penah gak bagi gelaran kat sorg pengawas yg agak hapy go lucky orgnya,kami gelar dia songkok sbbnya dia pakai songkok,kwn2 kelas yg still aku ingat lagi,kimi,nasir,zul,noriah,linda,zuraidah,ros ema,mat noor,azila,azian,che munirah...banyak lagi lah tp aku x leh nak ingat semua,ada gak aku trjumpa depa2 nih,biasalah masing2 dah kawen,che munirah pulak aku trjumpa kat kilang uchi prai,yg aku kecewa+sedih sbb x dapat brsembang dengan dia,naik 1 van tp x sempat nak sembang2,nak tau sbb apa? nak tau aku nak story nih...otw balik keja 1 hari tu tiba2 lagi trlakar 1 sejarah dlm life aku,kwn baru aku..sara n kazen dia brgaduh dlm van dengan geng budak2 uchi yg agak lama keja kat c2.entah pasal apa tah gaduh aku pun x tau,apa yg pasti syok2 aku brsembang dengan kwn aku tiba2 kazen sara kena tarik tudung oleh tangan sapa tah yg pasti org yg dok blakang,aku pun..."woi apa gaduh2 dlm van nih,bahaya ar nanti kalau driver van dok kalut setel problem hgpa kot problem len pulak mai kot",pas aku kata camtu depa diam sat,selang beberapa minit gaduh lagi,hah lantak hgpa lah,yg aku geram pun sekali dengan kepala aku pun sama2 jadi mangsa 1 van gaduh,time last aku keja pulak aku naik van mcm biasa,brmaaf2 la dlm van,selang beberapa hari aku dapat tau yg gaduh dengan kwn aku tempoh hari tu lah che munirah kwn skolah aku..kecewanya aku x dapat brsembang2 dengan dia...dulu time skolah kami rapat jugak tp bila d kilang x sangka jadi musuh... dia pulak gemuk...mana la aku cam muka dia..

No comments: