nuffnang ads

Apr 29, 2011

ke sepital lagi...

hari ni aku ke hospital lagi..dah setel hal aku otw ke summit untuk melepakkan diri d cc.nak on9 sat weh...line slow kat rmh susah skit...aku skarang mengedit skit apa yg patut...aku malas nak lepak lama2 so aku dah nak out dari blog aku....hanya sesaat saja aku buat magis kat blog aku nih...line laju....haha

Apr 28, 2011

aku ke gym

27 april 2011
semalam dengan tiba2 kawan kak aku story2 pasal gym...entah cam mana tah aku pun tringin nak join dengan depa...tanpa berfikir2 banyak aku trus setuju nak p dengan depa...sampai d depan gym aku trnampak muka mcm kawan kelas aku...kimi..rupanya2 bukan...aku n the geng pun naik ke gym..bayar pun bayar apa tunggu lagi..aku pun trus la menuju ke alat gym d hujung skali,sambil2 aku ushar2 boyz2 kat c2..body depa mcm geng wwe pun ada...aku dengan syoknya dok ek sesaiz haha eja pun x pandai...lebih kurang la...tiba2 ada sorg d sebelah aku trsenyum2...aku pun....weh kimi hg buat apa kat sini...dan kami pun bla bla...dalam bebrp saat ke minit...berpasing2 no fon..banyak gak yg kimi story pasal kawan2 kelas aku yg telah pergi untuk selamanya..aku agak terkejut+terkilan+tersedih+terkecewa...berapa banyak ter la aku nih..kecewa lah x dapat jumpa dengan depa...tapi apa2 pun yg best malam tu dapat berjumpa dengan kimi,patut lah aku rasa nak p gym saja malam tu..ada pulak sorg laki tu mengajar d gym tu..aku pun panggil lah dia untuk ajar aku..aku pun slamber jek panggil abang,aku tengok pun aku dah agak dia muda pada aku,aku pun tanya lah umo berapa,budak tu pun bagitau umo dia 20thn..alah mudanya tapi badan ala2 rey mesterio,muka macam dafi skit..nih kalau budak tu tau aku puji dia gerenti dia buat muka lagi gagah pekasa kot haha...tapi tu lah aku tanya nama malu pulak nak bagitau,malu lah kot aku ngorat dia dulu heh heh...

Apr 20, 2011

follow

kepada kawan2 yang follow aku,thanks ya...aku amat hargai juga pada yang berkunjung ke blog aku...
trimas........jangan segan2 komen aku...aku terima je y'all kutuk ke suka ke apa2 saja aku terima...x da y'all komen2 boring gak aku.....

boring lagi hari hari boring boring hari hari

apa ke pelik aku tulis title cam tuh hah! aku pun rasa pelik,so....aku tulis saja haha..org paham ke x aku tulis entah2 boring tengok blog aku yang pelik nih huhu...sebenarnya hari nih aku patut p library hantar book tapi moto x leh stat pulak!! ceh...last2 sok baru setel keja hantar2...
boring pulak malam nih nak kena abiskan baca banyak book malam nih kot,sok dah nak hantar,kan best kalau dapat pinjam trus heh heh...baik beli saja kan...apa la aku merepek nih...mungkin aku dah x dak idea nak pot pet pot pet kot...

Apr 16, 2011

kehidupan bersyarat

challenge for future,
life without rules is nonsense,
everyone has potential,
i pay for my own actions,
unconditional in life,
When you give you self-select future,
the past will not return...

mimpi menghappykan aku,
mimpi jugak mengelirukan,
kata orang mimpi hanya mainan tidur,
kata orang mimpi juga ada makna tersirat,
tapi aku enjoy dengan mimpi2 aku,
tapi ada yang menakutkan aku,
kadang2 mimpi aku sama dengan kehidupan betul aku,
kalau tidur aku tanpa mimpi boring juga,
bila tidur ada mimpi,
bila berjaga apa yang kita impikan belum tentu dapat,
kalau kita tak lebih usaha,
rugilah hidup tak try perkara2 baru,
dapat kawan baru,
kehidupan baru,
kalau dalam mimpi apa kita nak buat,
bebas saja nak terbang,
bebas nak gaduh dengan orang tanpa syarat,
kalau kehidupan betul apa2 mesti ada syarat,
tak dapat aku bayangkan kalau hidup tak da syarat,
abis lah bumi kita lepak sesuka hati,
tidur+makan+minum+mandi,
sesuka hati,camna tuh? mesti gila kan,
nasib ada syarat kalau nak hidup di bumi ini..

old story

story yang lapok...

aku suka story2 kat blog ini sebabnya aku boring takda apa nak buat dalam life aku,asyik ngadap note book saja,lepas abis keja rumah aku mula menaip apa2 saja yang terlintas dalam kepala nih,yang hapi+sedih semua aku campur sekali supaya kawan2 yang baca blog aku nih lebih kenal diri aku macam aku kenal diri aku sendiri hehe....apa2 trimas sebab sudi melepak2 di blog yang mungkin agak boring,ya ini lah life aku,kebanyakkan story pasal aku saja,bagi aku sebelum kita gosip pasal orang,baik kita gosip pasal diri kita dulu,lebih ok orang pun tak sakit hati kot...memandangkan aku takda story baru,aku nak bawa y'all kezaman sekolah tadika+rendah+menengah aku dulu walaupun dah lapok tapi semua ada memo masing2 di sekolahkan...story ini bermula zaman tadika,time mula2 masuk kelas tadika aku n twin aku punyala takut kat cikgu entah kenapa aku pun tak tau,mungkin terpengaruh tv crita ultraman+raksaksa kot,mula2 twin aku yang beria2 nangis pastu aku pun join sekali,kami menangis bersahut-sahutan...cikgu jadi risau,mungkin cikgu panggil paktam aku kot aku pun dah lupa,tapi yang pasti kami balik kerumah akhirnya...lepas pada kejadian tu kami terpaksa biasakan diri ke tadika,tamat tadika kami masuk ke zaman sekolah rendah pulak,pada asalnya kami 1 kelas tapi entah camna cikgu asingkan kami supaya kami dapat biasakan diri berpisah,sampai saat ini aku dah terbiasa terpisah,aku di penang twin aku di .....,aku amat kecewa+sedih+tak hepi sebab cikgu tulah aku tak dapat merasa keseronokkan kehidupan sebagai kembar,aku lebih banyak ketinggalan dalam semua hal,jauh lebih berbeza dengan twin aku,aku cuba nak jadi sepandai twin aku tapi apakan daya aku hanya tahap bawah twin saja kepandaian aku,aku dah cuba sedaya upaya aku tapi tak nampak hasilnya,tapi aku bersyukur walau aku tak terer dalam pelajaran,sekurang2nya sekarang aku tak lupa untuk menambah ilmu selagi hayat masih ada,zaman sekolah rendah waktu rehat banyak masa aku,twin n kakak aku menjual kacang goreng,mak yang buat,bila masa lapang kami sama2 tolong mak pack kacang2 tu untuk di jual di sekolah,kami jual secara haram,bukan suka2 hati kami buat camtu,kami boleh di katakan miskin pada waktu tu,bayangkanlah kami sekeluarga selalu makan makanan tarikh yang hampir luput,arwah abah bawa pulang dari parkson.,kami amat bersyukur sebab masih boleh menjamu selera,sekurang2nya kami ada tempat untuk berteduh walau rumah usang bila hujan selalu bocor sana sini,aku tak dapat bayangkan kalau famly aku hidup bergelandangan tanpa makan+minum+mandi+tidur....bila masuk ke zaman sekolah menengah pula aku n twin masing2 stady dalam kelas masing2,memandangkan twin aku lebih pandai beliau join kelas khas tahap terer lah jugak,aku pulak lain,aku tak pandai sangat so paham2 lah kan ke mana aku melepak kan diri aku,nak tak nak aku kena join kelas tahap slow2 skema sesuailah dengan aku,dalam kelas aku dari form 1-4 sama saja,kelas aku tak ubah macam kelas komik under18,kelas aku ramai sangat sampai tak cukup kerusi+meja,sampaikan aku sorang kena belajar sambil berdiri separuh hari lah jugak baru dapat rasa keseronokan duduk dalam kelas,sebelum tu aku tumpang2 duduk dengan kawan2 saja,nasib lah kawan2 ok,sepanjang aku berada dalam sekolah tu memang banyak sangat story yang best,dalam kelas ada pelajar yang suka tidur dengan tenang sekali tanpa di maki hamun oleh cikgu,siap muka kena conteng pun kawan aku tak sedar2 dari tidur,skarang dia dah kawen n ada anak tapi keja tak menentu,dalam kelas aku sorang saja dok meja belakang sekali sebabnya hari pertama masuk kelas aku terlewat skit,so takda lah meja+kerusi untuk aku,kelas dah full,aku sangka dapat lah bertukar ke kelas sebelah yang lebih terpelajar,salah tanggapan aku,cikgu berusaha dapatkan ruang untuk aku,last2 port aku di belakang sekali,nak tak nak kena lah aku terima,nasib lah apa yang cikgu ajar aku dapat mendengar kalau tak,mau jadi penunggu kelas saja gayanya,tapi dalam hati aku,aku nak sangat dok di depan mungkin aku lebih jelas apa yang di ajar,lebih kurang berminggu2 kemudian banyak pelajar suka sangat buat port lepak di meja aku,marah pun marah tapi macam marah budak tak sekolah saja,jenis yang tak paham bahasa alah macam story dalam komik under18 tu memang sama lah dengan kelas aku,aku malas nak bising,so aku pun terjoin lah lepak sekali,sampaikan cikgu kata aku yang ajak depa join aku jadi budak jahat,tapi aku still relex saja,sebab aku tau bukan salah aku,lama kelamaan banyak yang dok belakang aku pun ringan2kan kaki aku dok di meja depan,nasib depa ok,sampai lah aku ubah form ke form aku tetap dok di tepi tingkap depan sekali,tapi yang lawaknya kalau aku dapat kelasmate yang lama mesti depa simpan port belakang untuk aku,alasan nak melepak lah tu,depa yang suka lepak dengan aku sebab nak tiru,macam lah aku nih terer sangat,depa sangka aku terer macam twin aku kot,skarang yang aku tau pasal ex classmate,kimie bondzer club,nasir keja bawa lori ais,ida keja kilang,noriah dah kawen suri rumah fulltime,linda n aku pengganggur terhormat heh heh....

Apr 6, 2011

kesedihan aku pada saat ini

5/4/2011
tercipta 1 sejarah lagi dalam hidup aku...
sam kucing aku yg sakit,memang ada tanda2 nak pergi meniggalkan kami untuk selamanya...tapi aku x sangka...kenapa hari ini yg di pilih olehnya...aku sedih...tapi aku lagi x dapat terima tarikh hari ini...kenapa x tarikh hari lain...huhuuhu...sedihnya,hari ni lah aku yg x penah2 p pusing kampung sedekah ikan kat orang kampung,selalu sedekah kuih saja tapi hari ni lain sangat aku rasa,bila dah malam barulah aku tahu jawapan untuk tarikh hari ini..rupa2nya kami bersedekah ikan ada maknanya,seolah2 kami buat kenduri untuk sam aka samantha...semoga beliau hapi d sana...semoga beliau tinggal d sana bertemankan arwah abah,shiro,ciaq n mungkin kucing gemuk dan kucing2 yg penah menjadi sebahagian dari famly kami d planet bumi ini...agaknya skarang mungkin sam dah jumpa arwah abah,ciaq...dan kucing2 aku...

Apr 4, 2011

pasal mimpi

aku nak story skit pasal mimpi,y'all percaya x pasal mimpi?
ramai org cakap mimpi itu petanda
ada yg cakap mimpi tu hanya mainan tido saja sebab x cuci kaki sebelum tido mengigau mimpi pelik2 lah konon tapi kalau selalu sangat mimpi yg sama,x ke pelik tu....?
dah banyak kali aku mimpi aku nampak suasana kampung,aku dapat rasa yg tu kampung aku sebabnya suasana tu sememangnya macam kampung aku,tapi agak lain skit,siap org kampung mintak tolong kat aku lagi,siap panggil2 nama aku,keadaan macam ada 1 rusuhan,aku x kenal langsung muka2 depa,macam ada org mengamuk pun ada,tapi penah sekali memang trjadi 1 tragedi d tepi rumah aku org mengamuk time tu dalam 3-4 pagi,aku x da kat rumah abg n adik aku yg story kat aku,mula tu memang aku gelak sebab aku ingat depa buat lawak tipu,rupa2nya memang betul2 trjadi,d tepi rumah aku ada hotel,mengikut story abg n adik aku,time tu depa masing2 buat hal sendiri,ada yg dah tido ada lak yg lepak tengok tv kot,tiba2 trdengar suara org marah dengan sekuat hati siap bawak parang lagi tu,abg aku pun apa lagi dengan berani+takut+nak ambik tau pun trus menuju ketepi tembok tepi rumah,memang sah ada org mengamuk,abg pun tanpa brfikir panjang trus col polis,y'all agak polis caya atau depa gelak macam aku jugak? dah tentu lah gelak n ingat abg aku main2 col saja tengah pagi buta,abg aku pun cakap lah kena mai ramai walaupun org amuk tu sorg,polis tetap x caya,abg aku suruh jugak depa mai buat spotchek,bbrp minit kemudian polis pun mai lah dengan keta polis,siap pecut laju2 buat drift lagi tu,bbrp minit kemudian banyak jugak kot polis mai sebab ada 2-3 buah keta polis,problem tu setel dalam masa yg agak lama jugak,hampir nak cerah ke pagi lah jugak,siap berdarah2 lagi org amuk tu,org amuk tu hentak2 parang dekat pintu n tingkap hotel sampai pecah.."kembalikan anak aku..kembalikan anak aku...mana anak aku..." camtu lah kata org amuk tu.
y'all rasa macam 1 petanda x mimpi aku?
tadi tu mimpi pelik tapi benar,ni pulak mimpi best aku enjoy je..
= aku penah mimpi nampak ular
= aku penah mimpi p intervw jadi DJ
= mimpi d lamar jadi model pun penah
yg bestnya aku sedar yg aku tengah lepak dalam mimpi siap boleh terbang2 lagi " i believe i can fly...i believe i can touch the sky..." apa2 pun memang aku x tipu y'all,tiap kali mimpi memang aku dapat rasa yg aku dok dalam mimpi.
ada 1 mimpi ni amat mengerunkan aku,sampai aku yg dah lama x solat nih insaf lah skit...
dalam mimpi tu aku,adik n kawan dia ada dalam 1 rumah besar yg banyak sangat pintu dan halangan untuk keluar dari tempat tu,sampai sja d pintu besar n ada banyak tingkap,aku rasa lega sekali sebab dapat jumpa jalan keluar akhirnya,yg aku paling terkejut aku buka sja salah 1 tingkap,aku trus rasa amat terkejut,aku nampak langit biru n ada awan2 putih skit,tiba2 ada rumah usang berterbangan,banyak jugak dalam 5-10 rumah,adik aku n kawan dia dah terjun naik atas bumbung rumah usang tu dah yg aku pulak masih d rumah besar tu,aku sangat takut,aku panggil adik aku, " weh hang x tunggu aku " kata adik aku sambil terawang2 d atas bumbung rumah usang tu " mai la terjun boleh hah " aku nak terjun tapi rasa mcm ada halangan saja,d sebelah aku ada sorg kakak,aku tanya dia kat mana kita ni kenapa x boleh nak terjun,kakak tu hanya bagi jawapan,aku x leh terjun sebab aku xdak kawan lagipun ada dosa x setel lagi,kakak tu x cakap kat mana aku ada tapi aku dapat rasakan yg aku berada d langit ke 7...ada ka langit ke 7? bangun esok pagi tu,statlah aku bersolat walau kadang2 x cukup waktu aku tetap solat ganti,cuma solat subuh yg aku liat sangat nak bangun,selang sebulan lebih kemudian aku mimpi aku ada kat 1 rumah kenduri,ada sorg lelaki pakai pakaian serba putih tapi x pakai apa2 songkok atau kupiah,muka dia memang boleh d katakan cun,orgnya kulit putih skit2 kuning langsat ala2 cina skit muka dia,famly dia semua pakai tudung,kakak dia macam rapat dengan aku,dia ramah sekali,siap nak suap kek sambil tangkap gambar aku lagi,lelaki cun tadi seolah2 pujuk aku secara manis senyuman dia untuk aku,aku tengok dia n dapat rasakan dia x sama macam manusia biasa,baik sangat,dan yg paling aku amat rasakan yg kenduri tu kenduri aku bertunang n kawen dengan lelaki cun tu....aku risau pulak nanti sampai masa aku mimpi lelaki cun tu muncul lagi n bagi kain putih pulak kat aku,hah!! takut aku..org kata kalau mimpi org bagi kain putih,petanda x lama la aku kat dunia nih...huis..apa2 pun tu semua mainan tido saja kan, "ayat nak sedapkan hati" hehe..
 

skemakah aku nih

3/4/2011
arh..! tension lah hari nih,aku p library niat tu memang nak pinjam buku last2 aku keluar dengan tangan kosong sebabnya...aku x hantar lagi buku yg lama heh heh...aku ingatkan x sama library rupa2nya library yg hari tu 1 compeny...so lepak2 baca majalah remaja sajalah,bila dah mula buka majalah tu halaman prtama yg aku cari dah tentu ar blogspot,banyak gak info yg boleh aku tahu,dari c2 boleh lah aku stady2 skit pasal mcm2 perkara,hobi aku masa lapang selain pada blogging,dah tentu lah lepak kat library,aku suka sangat,tenang......sekali..
buku2 yg aku masih ingat yg pernah aku baca..komik,novel atau megazine


= komik under 18(ini story pasal kenakalan budak2 skolah,mcm adik aku pun ada perangai depa tuh..)

= novel awek cun(kisah permainan pemanggil roh)

= novel budak tom(kisah pengkid)

= novel cinta marissa(kisah tomboy)

= megazine perjalanan ke china(dalam ni ada banyak tempat2 menarik)

= novel otai(budak asrama)

= novel gadis gelandangan(kisah budak2 remaja,tragis sunggoh !!)

= megazine utopia,remaja(mcm2 info aku dapat ilmu,sempoilah org yg cipta buku nih)

= megazine jenis fotostep(story pasal geng2 punk n skinhead)

= novel kl london(kisah sorg girl brpindah dari kl ke london,aku pun dah lupa sebab apa dia pindah)

= komik eli(percintaan yg agak tragis,sanggup membunuh demi hidupkan awek dia semula)

= kalau aku tension atau boring sangat,aku suka baca ujang n gila2(pendapat aku pasal nih,setiap rumah mesti perlu ada,sebabnya kalau kita tengah gaduh+bengang+tension dengan famly atau kawan serumah,selain pada solat atau baca al quran,y'all baca je ujang atau gila2..dah tentu gelak sampai trlupa yg kawan ka famly ka tengah dok pot pet kat kita..he he he..)aku kenal megazine ni pun dari sorg kakak ka abg aku x ingat,time tu kat stesen bus kat jeti yg trbakar 1 ketika dulu,kalau x salah tempat tu la,masa kecik mana ada duit nak beli,time tu ujang brsaiz besar,org tu dok baca kami pun tengok sja,last2 dia bagi kat kami trus,haha best dapat free..

= nih skit ja nih,kalau nak tulis buku2 yg aku baca memang penuh blog aku dengan senarai nama buku2,kot nanti org ingat aku jual buku pulak,siap oder buku lagi,camna tuh?
dah banyak kali kawan2 cakap aku nih budak skema,dulu aku x mengaku,tapi bila aku tringat2 balik time aku skolah dulu,setiap kali aku rehat aku mesti makan cepat n trus aku kawan2 p library,setiap hari pulak tu,time aku dah keja pulak,ada 1 kali tu aku singgah kat 1 kedai buku,aku tengah syok2 baca sampai aku trlupa aku bukan dok kat library tapi kedai buku,siap tauke kedai tu tengok aku dengan muka bengang sja..he he aku trus blah,bila time gaji pulak org cbok beli pakaian tapi aku cbok beli utopia,sampai ada koleksi utopia lah jugak,paling banyak pun hampir 100 utopia,siap kena perli lagi sebab trlalu teruja dengan utopia tu,skarang bila dah ada note book,aku gila dok baca blog org pulak haha..skarang aku barulah pasti yg aku pun lebih kurang skema jugak...

Apr 3, 2011

join ke planet aku

trimas kepada kawan2 yg sudi membuang masa melepak2 dengan aku d blog nih,aku harap sangat kawan2 enjoy dengan penulisan aku yg agak santai+relex+slamba n mungkin lawak kot..ceh perasan pulak
apa2 pun inilah diri aku,aku x suka tipu diri aku n org lain,memandangkan aku pun selalu kena tipu dengan org..

apa2 pun trimas banyak2 ok..

trimas=terima kasih                                                                           

Apr 1, 2011

kisah sepital

pg2 aku bangun tdo...mandi n trus ke hospital.p kat kaunter tunjuk surat chek darah,aku kena masuk bilik 6,doc ambik darah,aku x rasa sakit sangat mungkin aku dah trbiasa kot,aku mintak kat doc surat pengesahan aku sakit,doc cakap kena ambik no n jumpa dengan doc yg pegang rekord aku,ok skg aku trpaksa lah p ambik no,selang bbrp minit no aku pun d panggil,aku bayar rm1 n trus menuju ke bangku menunggu,15 minit kemudian no aku d panggil,no 7020,masuk dalam bilik n aku pun cakap kat doc yg aku nak surat pengesahan sakit untuk urusan penting,doc kata aku kena p opis hospital n kena bayar rm40 kalau nak dapatkan rekord tu,aku pun katalah aku nak surat biasa sja bukan rekord,doc cakap tetap kena bayar,aku dengan bengang pun bredar lah dengan muka kecewa...last2 aku trus ke kantin untuk makan,hah!! kalau aku tau jawabpan doc kena bayar rm40,dah tentu aku x bayar duit no giliran hanya nak dapatkan surat tu,pakaian aku pun x sampai rm40..,lepas makan aku pun brjalan menuju keluar dari sepital,time otw tiba2 hujan rintik2 pulak,aku trpaksa lah brjalan dengan pantas sekali,aku redah dari 1 kedai ke 1 kedai,melintas jalan,lepas dari 1 kedai makan hujan mula lebat,aku trpaksa lah melepak dulu,brdirilah aku seperti gat..hujan semakin lebat aku masih d c2,kaki dah mula lenguh2,hujan semakin lebat,perut aku pulak buat hal,boring sangat aku pun nyanyi lagu ciptaan aku n twin aku time kecik2 dulu,."hujanlah turun hujan...hujanlah turun membasahkan bumi..." huis..!lagi aku nyanyi lagi lah lebat,haha...selang berminit2 lamanya hujan masih x henti2,perut aku pun sama2 nak nyanyi,aku masih releks lagi kat c2,hampir stengah jam hujan mula slow aku pun....sepantas kilat brlari sampai lah aku d 1 kedai makan,hujan lebat balik,lepak lagi..hemm..skg aku lepak kat depan kedai makan yg 1 ketika zaman under18 aku dulu,kat kedai tu ramai jugak puak2 punk melepak tapi skg...dah tutup,apa dah jadi dengan puak2 punk tu skg agaknya,brtahun2 lamanya sudah pupus puak2 tu kat c2,dah x lepaking lagi...aku tunggu kat c2 bebrp minit sja,hujan agak slow n aku truskan prjalanan aku,skg aku dah sampai ke distinasi yaitu TOILET,setel problem aku trus menuju ke stesen bus,bus 606 masih xda pemandu,aku pun lepak lagi...brp kali lepak lah hari nih hmm...sejam kemudian bus pun brjalan,lega rasanya kaki aku yg lenguh nih,...