nuffnang ads

Apr 4, 2011

pasal mimpi

aku nak story skit pasal mimpi,y'all percaya x pasal mimpi?
ramai org cakap mimpi itu petanda
ada yg cakap mimpi tu hanya mainan tido saja sebab x cuci kaki sebelum tido mengigau mimpi pelik2 lah konon tapi kalau selalu sangat mimpi yg sama,x ke pelik tu....?
dah banyak kali aku mimpi aku nampak suasana kampung,aku dapat rasa yg tu kampung aku sebabnya suasana tu sememangnya macam kampung aku,tapi agak lain skit,siap org kampung mintak tolong kat aku lagi,siap panggil2 nama aku,keadaan macam ada 1 rusuhan,aku x kenal langsung muka2 depa,macam ada org mengamuk pun ada,tapi penah sekali memang trjadi 1 tragedi d tepi rumah aku org mengamuk time tu dalam 3-4 pagi,aku x da kat rumah abg n adik aku yg story kat aku,mula tu memang aku gelak sebab aku ingat depa buat lawak tipu,rupa2nya memang betul2 trjadi,d tepi rumah aku ada hotel,mengikut story abg n adik aku,time tu depa masing2 buat hal sendiri,ada yg dah tido ada lak yg lepak tengok tv kot,tiba2 trdengar suara org marah dengan sekuat hati siap bawak parang lagi tu,abg aku pun apa lagi dengan berani+takut+nak ambik tau pun trus menuju ketepi tembok tepi rumah,memang sah ada org mengamuk,abg pun tanpa brfikir panjang trus col polis,y'all agak polis caya atau depa gelak macam aku jugak? dah tentu lah gelak n ingat abg aku main2 col saja tengah pagi buta,abg aku pun cakap lah kena mai ramai walaupun org amuk tu sorg,polis tetap x caya,abg aku suruh jugak depa mai buat spotchek,bbrp minit kemudian polis pun mai lah dengan keta polis,siap pecut laju2 buat drift lagi tu,bbrp minit kemudian banyak jugak kot polis mai sebab ada 2-3 buah keta polis,problem tu setel dalam masa yg agak lama jugak,hampir nak cerah ke pagi lah jugak,siap berdarah2 lagi org amuk tu,org amuk tu hentak2 parang dekat pintu n tingkap hotel sampai pecah.."kembalikan anak aku..kembalikan anak aku...mana anak aku..." camtu lah kata org amuk tu.
y'all rasa macam 1 petanda x mimpi aku?
tadi tu mimpi pelik tapi benar,ni pulak mimpi best aku enjoy je..
= aku penah mimpi nampak ular
= aku penah mimpi p intervw jadi DJ
= mimpi d lamar jadi model pun penah
yg bestnya aku sedar yg aku tengah lepak dalam mimpi siap boleh terbang2 lagi " i believe i can fly...i believe i can touch the sky..." apa2 pun memang aku x tipu y'all,tiap kali mimpi memang aku dapat rasa yg aku dok dalam mimpi.
ada 1 mimpi ni amat mengerunkan aku,sampai aku yg dah lama x solat nih insaf lah skit...
dalam mimpi tu aku,adik n kawan dia ada dalam 1 rumah besar yg banyak sangat pintu dan halangan untuk keluar dari tempat tu,sampai sja d pintu besar n ada banyak tingkap,aku rasa lega sekali sebab dapat jumpa jalan keluar akhirnya,yg aku paling terkejut aku buka sja salah 1 tingkap,aku trus rasa amat terkejut,aku nampak langit biru n ada awan2 putih skit,tiba2 ada rumah usang berterbangan,banyak jugak dalam 5-10 rumah,adik aku n kawan dia dah terjun naik atas bumbung rumah usang tu dah yg aku pulak masih d rumah besar tu,aku sangat takut,aku panggil adik aku, " weh hang x tunggu aku " kata adik aku sambil terawang2 d atas bumbung rumah usang tu " mai la terjun boleh hah " aku nak terjun tapi rasa mcm ada halangan saja,d sebelah aku ada sorg kakak,aku tanya dia kat mana kita ni kenapa x boleh nak terjun,kakak tu hanya bagi jawapan,aku x leh terjun sebab aku xdak kawan lagipun ada dosa x setel lagi,kakak tu x cakap kat mana aku ada tapi aku dapat rasakan yg aku berada d langit ke 7...ada ka langit ke 7? bangun esok pagi tu,statlah aku bersolat walau kadang2 x cukup waktu aku tetap solat ganti,cuma solat subuh yg aku liat sangat nak bangun,selang sebulan lebih kemudian aku mimpi aku ada kat 1 rumah kenduri,ada sorg lelaki pakai pakaian serba putih tapi x pakai apa2 songkok atau kupiah,muka dia memang boleh d katakan cun,orgnya kulit putih skit2 kuning langsat ala2 cina skit muka dia,famly dia semua pakai tudung,kakak dia macam rapat dengan aku,dia ramah sekali,siap nak suap kek sambil tangkap gambar aku lagi,lelaki cun tadi seolah2 pujuk aku secara manis senyuman dia untuk aku,aku tengok dia n dapat rasakan dia x sama macam manusia biasa,baik sangat,dan yg paling aku amat rasakan yg kenduri tu kenduri aku bertunang n kawen dengan lelaki cun tu....aku risau pulak nanti sampai masa aku mimpi lelaki cun tu muncul lagi n bagi kain putih pulak kat aku,hah!! takut aku..org kata kalau mimpi org bagi kain putih,petanda x lama la aku kat dunia nih...huis..apa2 pun tu semua mainan tido saja kan, "ayat nak sedapkan hati" hehe..
 

No comments: