nuffnang ads

Jul 27, 2012

seminggu sebelum posa *suka hati aku nak bagitau ini blog aku* (^_^)

cuaca hari nih macam biasa panas, aku terasa sangat dahaga air, air nyiok air tembikai teh ais milo ais, semua aku nak, minum cool blog pun ok gak memandangkan aku dok online blog kan kan *tamaknya aku* alangkah bestnya  dapat berenang renang dalam kolam lost world of tambun pada saat ini,boleh aku naik pelampung rm8 tu, heh lapar pulak nih, nak makan apa ya ho oho ho ho ooo ho ok,aku nak makan char koew teow alka ria *berbilion like*

Jul 21, 2012

posa 2012

hari nih posa aku yang pertama...pedihnya perut aku, sat lagi nak pi niaga bazar ramadhan pulak, hari nih panas terik macam biasa, sekarang tengah tunggu mak, kak ina dan fatin masak untuk jualan,hadoi pedih lagi perut aku bila aku menghidu masakkan depa semua nih (-____-)

Jul 15, 2012

perbualan di antara pocong sewel dan budak lidi

  • pocong sewel = salam dok buat apa sekarang
  • budak lidi = wasalam aku dok online blog 
  • pocong sewel = ada jugak orang nak online dengan hang ka
  •  budak lidi = online blog sajalah..hang buat apa sekarang naufal dah tido ka 
  • pocong sewel = dia dah tido,mak pak dia ja tak tido lagi tunggu nak #@$%&*$# hehe haha
  •  budak lidi = ceh
  •  pocong sewel = aku selalu dok online tapi tak nampak hang pun 
  • budak lidi = aku online blog la,hang online blog ka facebook 
  • pocong sewel = awat hang ingat aku tak dak blog ka 
  • budak lidi = dah ada blog kenapa tak follow aku,hari tu kan dah bagi link blog kat hang 
  • pocong sewel = buat menyemak je blog aku follow hang

  •  budak lidi = aku memang tak layak follow hang,dah menyemak blog,so kenapa rugikan credit mesej aku (  _  ) hoh

  • pocong sewel = aku bowing,lepas anak tido aku tak tau nak buat apa
  • budak lidi = (-_-) 
  • pocong sewel = tak dak apa yang menarik pun 
  • budak lidi = tu dah kira menarik 
  • pocong sewel = menjijikkan jelek lagi ada wek 
  •  pocong sewel = hantar la yang menarik sikit 
  • budak lidi = letak fon jauh jauh aku nak hantar lagi ni (+_+)
  •  pocong sewel = mana...aku tak rasa nak muntah pun 
  • budak lidi = try goncang goncang fon
  •  pocong sewel = bdh tak dak apa benda pun 
  • budak lidi = fon mana boleh goncang sewel 
  • pocong sewel = bdh la hang ni,bdh lagi jelek 
  • budak lidi = nak gaduh ke..meh ha sini gaduh 
  • pocong sewel = ee..sapa yang nak gaduh dengan bdh badan kurus tak cukup zat,aku sepak patah pinggang..budak lidi
  • budak lidi = sekarang aku sama saiz dengan hang,sekali aku tolak hang terguling guling
  •  pocong sewel = mai ah sini kita gaduh
  • budak lidi = tengok luar tingkap
  • pocong sewel = aku nampak ada toyol saja kat luar,hang aku tak nampak pun

  • budak lidi = aku hantar toyol jumpa pocong sewel lagi bdh 
  •  
    sekian tammat  
(◕‿◕)
                       

Jul 7, 2012

anak patung kertas

zaman sekolah dulu aku sangat fanatik dengan anak patung kertas sebab terlalu minat aku beli banyak banyak dan tu salah satu hobi gila aku dulu, setiap anak patung aku ada nama sendiri, selalu aku guna nama aini dan mimi atau kadang kadang aku guna nama anita dan nancy, selalunya aku main dengan twin aku dan kak ina, dulu senang sangat nak cari anak patung kertas yang comel comel tapi sekarang susah sangat nak cari,selalu aku simpan anak patung kertas dalam kotak pensil saja supaya elok dan tak rosak,banyak pakaian anak patung kertas tu cantik cantik, salah satunya yang warna ungu ka biru entah aku lupa tapi corak polka dot lah cantik la, ha dari dulu lagi aku suka polka dot tau,banyak juga pakaian kami yang mak reka sendiri dan tempah semuanya macam pakaian anak patung kertas, kebanyakkan pakaian aku dan twin sama tapi cuma beza warna saja,sayang sekali semua koleksi anak patung kertas dah di makan oleh si anai anai

aku suka ken ken dos dos

kenapa ken ken dos dos? apa benda tu? menatang ka? bukan bukan tu nama sejenis makanan yang aku suka suka panggil nama pelik pelik jerk, sebenarnya namanya ialah coklat, aku paling suka yang ada hazel nut dan milk emm....memang sedap woo..dulu masa pulang dari sekolah masa zaman sekolah rendah, aku dan twin selalu singgah kedai mamak beli coklat untuk adik adik kami, sampaikan gigi depa rosak sebab selalu makan coklat hehe (^_^)

hobipelikhobipelik

haa pelik tak title aku, masa zaman kanak kanak dulu hobi aku kumpul pelbagai jenis dan bentuk batu yang cantik dan juga suka kumpul anak patung kertas,ada gak perkara pelik tapi menarik yang penah aku buat yaitu aku penah tanam jam loceng yang telah rosak dan telah aku asingkan segala benda dalam jam tu.semuanya aku tanam sekali, aku tanam di depan pokok reyang depan rumah hehe, dulu hobi aku suka tidur dengan kawan kawan di atas pokok reyang tiga pun satu hobi yang ter....indah sekali dan tak lupa jugak hobi aku suka conteng dinding hehe penuh jugak rumah kami dengan tulisan, bila umur semakin meningkat hobi hobi yang pelik tu dah semakin hilang tapi hobi lain pulak yang mai,hobi aku yang suka kumpul kunci pelbagai jenis, sampaikan di kilang kalau ada yang tak boleh buka loker mesti cari aku untuk pinjam kunci, kadang ja aku bawa koleksi kunci sebab share partner loker aku suka tukar manga, dia ingat bapak dia punya loker kot suka suka hati tukar manga (-_-) hemm..ada gak hobi aku yang tak penah berubah yaitu hobi conteng dinding dan berangan angan, kebanyakkan aku conteng lirik lagu atau sajak yang aku reka sendiri, sekarang aku dah tak payah dah conteng dinding sebab aku dah ada blog, jadi boleh lah aku conteng banyak banyak banyak banyak banyak, banyak aku berkali kali tuu woo, kalau bab berangan pulak aku suka berangan angan macam cerita tambelina,hansel and gretal dan juga alice in wonderland, kalau la dapat pi tempat fantasi aku tu walau dalam mimpi pun jadilah * hoho sudah cukup cukup sudah cukup sampai disini saja* berangan tu...

Jul 6, 2012

si payung comel

kenapa title kali nih pun macam pelik jerk...ari nih aku nak cerita berkenaan dengan payung, dulu masa zaman sekolah aku suka dan perlu guna payung, payung tu penting untuk aku dan aku pun penting untuk payung, payung penting untuk aku sebab aku boleh berlindung dari si panas dan si hujan, aku penting untuk payung sebab, kalau kita tak guna payung siapa lagi nak guna dia si payung kan kan, aku suka kumpul payung yang corak pelik dan unik sebab senang nak cari kalau hilang, masa zaman aku sekolah dulu ramai pelajar suka guna payung corak bunga bunga. aku pulak suka corak pelik, masa di dalam kelas selalunya tempat letak payung mestila kumpul di belakang, bila waktu pulang mesti semua orang tercari cari payung masing masing kan? cam mana dengan aku pulak? aku dah tentu tak susah nak cari sebab payung aku lain dari yang lain hehe, aku suka payung jenis lipat sebab senang bawa ke mana mana, sebenarnya aku teringin nak beli payung yang bentuk muka kucing yang ada telinga di atas payung tu la, tapi susah la nak cari sebab kebanyakkan semua saiz kecik untuk kanak kanak saja, nanti aku nak beli lah satu (^_^) mesti comel kan *payung yang comel. aku tak comel pun (-_-)*
glitter-graphics.com

Jul 5, 2012

hujan lagi

cuaca dua tiga hari nih agak tak memuaskan sebab hujan lebat dan angin sangat kuat, aku tertunggu2 hujan masih tak berhenti,sejam dua baru berhenti hujan syukurlah, hari nih jualan agak memuaskan lah
glitter-graphics.com

Jul 3, 2012

aktiviti 2 julai 2012

pi sepital ambik darah eh bukan, bagi darah lah
ke destinasi
lepak lepak sambil tunggu bas
ushar ushar orang..eh cool lah mamat tu
eh eh mamat tu lagi, pakai baju kotak kotak macam aku hehe
bye bye dia dah nak chaw

aktiviti 1 julai 2012

masa mula mula masuk smkp, hehe pakai tudung pun dah macam zaman sekolah
ronda tengok gerai di padang
di hadapan kelas kembar aku, tapi nampaknya macam dah di bubarkan
hadiah yang aku dapat sebab main kuiz klik dengan bijak
barang yang aku telah kumpul
pesta makan durian,rambutan,bubur kacang