nuffnang ads

Oct 22, 2012

selamat tinggal si kobis dan si bayam

pagi tadi *selang beberapa minit...aku menaip entri ini sambil makan untuk tengah hari sorang sorang* kak ina mesej aku...dia bagitau yang aku nih dah tak boleh makan sayuran mentah dah sebab dia dapat info dari detektif *betul ka aku eja nih haha*detektif google bagitau kat beliau yang aku nih dah tak boleh geng dengan si kobis dan si bayam dah dan geng sayuran mentah *ulam lah* tu semua aku suka tu...sampaikan orang di amphenol panggil aku vigiterion *betul ka aku eja tu*sebab aku tak boleh makan sayuran mentah kerana aku dah penah kena penyakit tyroit...*nama cambest nih boleh letak nama band tak*hehe..nampaknya kerana aku bergeng dengan si kobis dan si bayam tulah aku senang dapat tyroit...tapi tu dulu lah sekarang dah sihat siap join taichi lagi tuh...babai my bff....kadang kadang ja kita boleh bergeng ok...

kajian haku = didapati saspek si kobis dan si bayam yaitu bff kepada reezsakura telah melakukan satu kesalahan undang undang dunia karut blog..saspek si kobis dan si bayam didapati telah bersubahat dengan geng sayurband untuk menjatuhkan reezsakura dari dunia karut blog ini...oleh sebab itu tanpa membuang masa dan jam dinding beliau (reezsakura) telah mengundur diri buat sementara waktu masuk ke dunia normal untuk menjadi manusia yang lebih sihat...atas sebab sebelum kes ini di kesan beliau penah menjadi salah seorang ahli club tyroitband berpunca dari kes si saspek saspek itu tadi..akan tetapi beliau telah memaafkan bff beliau yaitu si kobis dan si bayam dan beliau telah menyuruh pihak kerajaan karut blog membebaskan bff beliau...kami disini amat bangga dengan semangat friendship yang tinggi dalam diri beliau sekian berita tammat  saya haku dari karut blog telah membuat kajian mereng dari pentas yang tak berseri seri babai  (>_<)v smile

Oct 20, 2012

aku si tukang gunting rambut

pada petang minggu hari ini aku telah mengguntingkan rambut aku sendiri untuk kali yang kedua sebab *nak jimat lah konon* ekonomi aku pada tahun ini agak tragis sekali dan aku pun buat keputusan yang gila gila plus mereng untuk mengguntingkan rambut aku...


no 1 = hye comel tak saya?

no 2 = eh kau kenapa sewel?

no 3 = tak la saya la lagi kawaii...kawaii neko meow meow..

no 4 = what....??? sewel plus mereng hoh

*haha mini komik dari reezsakura.blogspot.com*

sekian tammat


Oct 18, 2012

smile smile smile

senyumlah walaupun ada problem

kata kata tu dah terlalu lama aku tak guna..dulu masa zaman under 18 aku selalu pakai ayat tu kalau orang kutuk aku atau pun apa saja situasi aku...aku akan senyum saja sampaikan musuh musuh aku dalam kelas aku dulu tak jadi nak gaduh dengan aku...camtu jugak lah terjadi kat tempat keja aku dulu..time kat mahlin penah orang kata aku sombong tapi bila aku senyum ramai pulak yang berkawan dengan aku...senyuman memang membawa bermacam macam makna dan kebaikkan...betul ka? kita tengok senyuman insan di bawah nih...like...

senyuman nih sangat comelkan...*aku penah try tapi tak jadi jadi gak last last rupa aku macam katak kena penyet*

senyuman cantik..gigi pun tersusun kemas ja...*gigi aku pun tak cantik macam bill kaulitz nih*

senyuman gadis ayu dan penuh keyakinan diri

nih pulak nak senyum macam tak nak pulak...mungkin senyuman rela dalam terpaksa kot *heh heh lawak ja zizan oi,jangan mai patuk aku pulak hehe*

senyuman hot....mungkin...tapi aku suka tengok kadang kadang dia senyum nampak unik

senyuman manis *orang selalu kata aku senyum nampak manis...ceh macam perli ja pun*

 senyuman tanpa perasaan hok oloh!!..nih aku kan lah tak perasan pulak *time nak kena pi keja salon dan senyuman tak dapat gaji lagi*

senyuman nak mintak penyepak laju laju *ini aku...sapa yang nak sepak aku laju laju tu ha meh sini gaduh*

macam macam style senyuman kan...*awak yang tengah membaca tu...try tiru gaya senyuman insan insan ini* boleh?













aku benci dia dan tak boleh tengok dia

rajin betul aku menaip hari nih kan...perasan tak he he tak dak keja boring...

selain binatang berbisa aku takut...benda pun ada gak aku takut tengok...dulu mula mula aku kena tyroit...dia lah kawan baik aku tapi kadang kadang aku tak suka kawan dengan dia sebab dia selalu bagi aku sakit...dulu sampai sekarang bila aku tengok ja dia walau dari jauh aku tetap takut dan jantung aku berdebar debar sekali...segala macam perasaan datang kat aku...sakit perut pun rasa..nak pengsan pun ada gak siap berpeluh peluh lagi tu..ada geng dia pun sama gak selalu lukakan aku...nak tau apa benda tu..kanak kanak memang tak suka dia...*aku nih kanak kanak gak ka?*

haaaa dia nih lah...aku tak suka dia nih...besa dia nih nak kena patah patah ngan aku kot

tamagotchi game

aku menjadi rajin sekali lagi ^_^ untuk menaip di haku karut blog nih...

penah tak main benda nih? dia comel dan manja dan ada sikit mengada ngada

dia ialah menatang dalam game nih lah..aku penah mengasuh dia...kena bagi makan..bagi dia tidur..bawa dia p klinic dan kena main dengan dia...kalau tak main dengan dia...dia akan merajuk dan tak mau makan dan terus sakit pastu mati...

haaa menatang nih lah aku bagitau tu...

selamat bangun pagi semua dan salam satu dunia

pagi nih aku belum sarapan...dengan tak semena mena aku rajin pulak menulis...eh menaip waktu camni...pagi nih aku nak story pasal cartoon malaysia kesukaan aku pulak...LAYAN...

haaaaaaa ingat dak kartun nih...bestkan..bila nak buat comeback tah la

nih pulak kisah orang dok dalam wad gila tapi best kan cerita nih...tapi dia jadi hero..like like like

cerita nih arwah abah suka tengok sebab permandangan cantik dan jalan cerita budak kampung macam usop sontorian gak *arwah abah panggil cerita nih kartun kain pelikat* yang nih dah masuk pasaran luar kan..tabik sepering lah

haaaa yang nih pulak tengah top sekarang sampai ada restoran lagi woo..tabik sepering lah *siap angkat dua tangan serentak*

kajian haku = dari dok layan angry birds sampai mereng tu lagi baik aku layan cerita nih..*jujur nih jujur nih   jangan lah marah aku* main game tu tak penah sampai level last pun :(

Oct 17, 2012

cita cita aku dulu dan mungkin kini

hoh!! umur dah tua tapi masih ada cita cita lagi ka?  tak pa meh aku story pasal cita cita aku
cikgu muzik...*guna foto sendiri dan tak copy hak orang hehe*

koreografer *pereka tarian*

army

hairstylist *aku dah penah jadi*

ahli silap mata



kenapa agaknya tiba tiba ada kunci? tu tandanya ada berkenaan dengan cita cita aku *tukang pembuat kunci, jangan tak tau..email pertama aku pun aku letak nama kunci hehe*

banyak lagi cita cita aku sebenarnya tapi segan pulak nak story ^_^

impian percutian keluarga

tokyo

disneyland

tembok besar china

bali

wallpaper

petang nih saja saja lah aku jalan jalan dalam google untuk cari wallpaper untuk facebook aku tiba tiba aku terjumpalah gambar nih comel sangat kawaii town nih...kat korea atau jepun pasti lah ada tempat macam nih  kan kat sana kat malaysia bila nak ada tah?

pastu aku teringat pulak satu cerita dari studio ghibli OBLIVION ISLAND aku tak tengok lagi





dan nih pulak koleksi yang aku nak kumpul hehe






love studio ghibli



pengembaraan aku ke hospital

time kat sepital aku tak dak masa nak posing posing...tak suka dengan permandangan sepital (+_+)
                dekat the summit yang dah lama berkubur

main dance game sorang sorang *sedih betul*


tragis betul...selalu dok main game nih pun baru dapat banyak nih...c saja memang tak patut..*sebenarnya dapat b tapi tak sempat nak snap pulak*

main game sorang sorang so.......boring dan aku pun balik...

reezsakura memang betul betul si gila GAME

travel terangganu/kelantan

pengembaraan aku ke destinasi belum sampai tapi aku yang dok kat dalam bas...bermacam macam perasaan...teruja+happy+boring sebab apa aku pun tak pasti...tapi aku happy sangat dapat berkunjung ke banyak tempat dan yang paling aku suka adalah masjid kristal...tapi apa apa pun layan saja foto foto nih...

                            grand continentel hotel terangganu

                            pasar payang terangganu

canting batik

masjid kristel

gerai keropok losong

grand riverview hotel kelantan

check out riverview hotel

kampung kraft
dan otw ke penang



Oct 16, 2012

oppa gangnam style kenapa kenapa?

dua tiga bulan nih aku asyik dengar lagu oppa gangnam style si psy tu saja...lama lama aku dah makin bengang pun ada...kekiri dengar lagu psy kekanan pun dengar lagu si psy tu kenapa kenapa kenapa...aku jalan jalan kat luar pun tengok budak kecik pun menari tarian oppa gangnam style...kenapa kenapa kenapa...tiap hari aku akan dengar suara si psy...kenapa kenapa kenapa...kedai sebelah pun hari hari pasang muzik box besar tong tu lagu si psy gak..pagi petang siang malam oppa gangnam style...kadang kadang rasa cam si psy tu dok taman semilang pun ada gak....kenapa kenapa kenapa psy kenapa.......arrrhh...tension...lagu si psy tu memang cambest tapi...KENAPA HANG MAHAL SANGAT OPPA GANGNAM STYLE...

pagi pagi yang sihat

jam samsung corby aku berbunyi bunyi...tapi aku tetap tak bangun tido lagi...ada kot dua kali...jam samsung corby bunyi lagi dan jam menunjukkan 7.20 pagi..aku terus bangun dari tido kemas segala tilam , bantal peluk , kain selimut dan si redkuman aku gulung sekali dia dalam tilam tu dan terus menuju ke toilet...dah selesai bersiap aku pun ready set go *ceh macam lagu tokio hotel pulak* macam biasa aku mula ber tai chi sama sama dengan kawan kawan aku...tamat...kebas betul kaki aku masa buat kung fu tai chi..yang lain aku tengok muka depa relex saja...hemm,,,dah abis tai chi aku pun balik kedai dan sekarang aku dok on blog dan update blog dan aku terasa lapar pulak dan aku pun nak p makan...*banyak betul perkataan DAN aku heh heh* hari nih tak best

Oct 4, 2012

projek masa hadapan

sekarang aku dalam proses projek aku sendiri yaitu projek suka suka hati...tema projek adalah kurus tapi sihat..pada setiap pagi aku akan menjogingkan diri aku...aku ditemani pagi yang sejuk...sungai yang di kaburi semak samun lagi misteri dan jalan jalan yang berlopak lopak...bermulanya semua ini atas sebab berat aku semakin tragis sekali..tiap tiap pagi selalu aku menjogingkan diri aku dalam satu ke setengah jam saja,nak joging lebih lebih tak boleh sebab aku nak kena keja pulak...nih lah rupa aku selepas berjaya kurus tapi sihat...comel tak...haha

Oct 2, 2012

petang

suasana petang yang membuang masa dan jam dinding sekali....
hari nih tak dak apa yang best pun...aku hanya dok meneguk segelas air susu yang berhampiran labtop dan hampir mencecah keybord...dan berlatar belakangkan pc yang hampir usang sebab bersarang,,,sat lagi paham paham lah mesti kena cuci habuk habuk kat pc yang bersarang itu...sekarang nih atau mungkin lebih tepat sekali...aktiviti aku baru baru nih adalah belajar bermain diabolo stick...dah memang lama aku nak main tapi baru sekarang ada masa *jam dinding yang aku buang tadi aku sangkut kat dinding balik sebab aku dah takmau buang masa lagi* (^_^) hehehee...sambung balik story diabolo stick...selama aku perektis tak penah langsung pun yang jadi..memanjang saja tak jadi jadi (-__-) hah tension betoi hah...cam mana budak kecik pun leh teror main nih...slamba saja depa main...nih tak leh jadi nih...aku kena buat betul betul dan kalah kan orang teror di seluruh cakrawala eh eh bukan seluruh muka bumi termasuk aliean sekali...hik hik hik..