nuffnang ads

Feb 27, 2017

ice cream vanila

memandangkan masa ni aku makan ais krim vanila.
aku nak cerita kisah aku masuk wad dan ada apa kaitan dengan ais krim vanila ni.

3/11/2016
tarikh ni aku kena check in wad sebab 4/11 aku dah kena bedah buang total tyroid aku ni.
pagi pagi lagi mak hantar aku masuk wad sementara kata nurse lah.tapi aku tengok.sampai ke pagi aku dok situ.dah lah bosan pastu siap dapat uniform wad jenis kain pulak.rimas lah.
aku pun tak cakap lah nak seluaq.
ingatkan macam wad bukit mertajam.
depa bagi seluaq.
sepanjang hari tu banyak plak doktor mai temuramah aku.siasat itu ini.
naik rimas plak aku.
malam tu paah teman aku.kesian paah kembaq aku tu.
tengah malam masa aku syok syok tidoq.mai plak nurse masuk wad aku.dia mai cucuk jarum untuk masuk air.
rimas lah aku tapi kena tahan demi tyroid.

ke esokkan hari
4/11/2016
pagi pagi lagi nurse dok kalut bagi uniform biru gelap untuk bedah kat aku.aku pun salin lah baju tu.
mula tu depa kata nak bedah blah pagi tapi tunggu sampai lepas solat jumaat baru bedah aku.
masa otw masuk wad bedah.aku sebenaqnya takut.
tapi aku buat relaks ja lah.sebenaqnya dalam hati ni hanya tuhan yang tau bertapa risaunya aku.
tapi lepas aku bedah rasa lega sangat.
wad aku plak bertukaq tukaq untuk nurse senang nak pantau.
masa aku dah stabil.aku kena pindah wad biasa.
masa tu aku dah dapat makan macam biasa dah.pastu yang peliknya dalam banyak banyak orang.
aku sorang ja yang dapat ais krim vanila.
aku sangka memang menu hari tu macam tu.rupanya bukan.
semua orang tengok aku.muka depa macam jeles ja hehee sebab dalam ramai ramai.aku sorang ja dapat ais krim.
aku tengok orang lain semua tua.aku paling muda tapi takkan sebab tu aku dapat ais krim.
kalau kanak kanak lain lah kan.
ke esokkan hari pun menu aku mesti ada ais krim vanila.
bila nurse jerit jerit happy tengok ais krim aku tu..nurse tu semua kata..wahh ais krim...
masa tu aku dah tau dah.tu ais krim aku.
hehee
bila aku terdengaq doktor sembang pasal aku kena makan ais krim vanila untuk kebaikkan lepas bedah tyroid aku ni.baru aku faham kenapa aku sorang yang dapat ais krim tapi bukan orang lain.
hampir seminggu aku dok wad.mula tu bosan tapi bila dapat kawan boleh sembang aku tak bosan dah.
ida.tini.yati.anis pun mai tengok aku.
tak lah sunyi sangat.
tapi bila dapat balik dok rumah.rasa lega lah skit.

lebih kurang 3 bulan kot aku berpantang.sambil makan ais krim vanila.tiap kali makan mesti terkenang kenangan dok dalam wad.
ada kawan 1 wad dengan aku tu.dah meninggal.
moga roh mereka tenang di sana.

sekian berita tamat

petang ini hujan

masa ni hujan rintik rintik.kakina tidoq.abang kat dapuq baru lepas makan.mak main tab dia.kai keluaq beli barang handphone dia.
aku plak..berangan nak makan menu macam kat cameron.

bosan plak lepak kat rumah.tak nega lama gak lah.mak pun ada hal.
esok plak aku kena pi sepital macam besa.ambik result darah X MEN aku tu lah.. * hahaa x men pulak dah *
masa aku tengah taip blog.tiba tiba ada orang call aku.
orang tu adalah ida kawan lama masa keja kilang amphenol penang.
dia bagitau aku pasal maklong dia yang aku sembang dulu tu masa aku masuk wad.maklong tu dah meninggal 2 minggu lepas.
tak pasti meninggal sebab apa.mungkin dah ajal dia.
moga rohnya tenang di sana.
oo aku tak cerita lagi rasanya kes aku masuk wad bedah tyroid apa semua tu lagi kan.sat aku buat entry lain.

sekian berita tamat

Feb 19, 2017

pencuci muka pilihan aku

masa ni dok layan cerita rock bro dengan kakina.dah banyak kali tengok tak bosan bosan..

cerita pasal pencuci muka plak tiba tiba nih.takpa aku taip ja lah noh.
pencuci muka pertama aku.masa zaman sekolah.seingat aku lah.clean&clear mak punya.aku pakai yang trial set.ok gak rasa bersih dan lembut ja muka.
tapi lepas brand cnc.banyak gak aku bertukar pencuci muka.rasa teringin nak cuba yang lain.
zaman keja plak muka aku semakin berminyak.aku cari yang sesuai dengan muka.lama juga lah nak jumpa yang serasi.
aku dah malas cari.pastu aku pakai cnc balik.syukur muka aku dah normal dan tak berminyak lagi tapi...
muka aku kering pulak dah siap whitehead pun banyak buat aku stress ja.
aku selalu dengar kawan kawan aku kata safi ok.tapi aku tak pernah pun nak cuba.
bila safi manggis muncul.aku rasa teringin nak try tapi susah nak jumpa sebab cepat abis.
pertama kali aku guna masa dok rumah kembar aku kat kl.rasa syok gila.lepas cuci muka rasa bersih lembut dan muka aku tak kering lagi.
bila susah nak jumpa safi manggis.aku mula lah tukar banyak jenis pencuci muka.
tapi aku dah stress nak cari.aku berbalik kat safi manggis lagi.dah malas nak cari yang paling ok.dapat yang ok skit pun dah syukur dah.

sekian berita tamat

Feb 16, 2017

perbezaan pelembap muka

masa ni aku lepak dalam bilik dengan mak dan kakina.dok bincang pasal bisnes kerepek.kacang.muruku...

seingat aku pelembap muka pertama aku dulu brand clean&clear.masa tu pelembap cnc lebih kurang pelembap safi natural lidah buaya.syok ja pakai.muka jadi lembut dan licin.tapi lambat gak serap.
masa aku pakai tu zaman remaja.sekolah lagi.try pakai pun yang mak punya.

bila dah keja sendiri.aku malas nak pakai.entah kenapa.mungkin takdak kesedaran lagi nak jaga muka.dok sibuk cari duit.
pelembap ke dua aku.aku pilih safi natural lidah buaya.aku beli dekat jimat mini market penanti.mula mula pakai memang syok gila.
cepat serap.tak berminyak.sejuk.muka pun lembut.

tapi tiba tiba pelembap muka aku tu hilang entah ke mana tah.
aku pun malas dan takda masa nak beli.lama plak aku tinggai pelembap muka.aku terlupa nak pakai.malas tu mula menghantui hidup aku.
bila tiba masa muka aku kering baru lah rasa nak pakai pelembap.
saja syok syok google pelembap cnc sebab kononnya nak pakai sama brand dengan pencuci muka cnc lah.
bila dah beli terus pakai.
lambat skit nak serap.tak berminyak tapi rasa berat.
tak sama dengan safi.bukan nak banding bandingkan.cuma mungkin tak sesuai dengan kulit aku ni.
sebab tu lah aku tekat bertukaq balik produk muka aku guna safi.
rasa serasi.mungkin sebab bahan semulajadi sebab tu serasi dengan aku.
tadi aku singgah watsons summit.aku beli pelembap dan krim muka safi natural.
sebelum tu aku test skit.syok dia masih sama macam dulu.
la ni safi natural tetap di hati walaupun lambat nampak kesan tapi selamat.
malas dah nak tukaq brand lain

sekian berita tamat

land rover

folding bike
aku beli sebab nak enjoy dengan kayuhan aku.konon kononnya enjoy lah.adalah skit enjoy tu.ronda kampung.tapi tak berapa selesa sebab aku tak berapa minat basikal jenis tu.
aku sebenaqnya suka jenis citybike.relaks ja aku ronda dulu dulu naik basikal mini mak.
baru baru ni basikal aku dah jual.la ni dia dok dengan tuan baru dia lah.mungkin dia happy sebab dapat tuan laki.mesti ronda jauh jauh tak macam aku.
basikal tu aku beli sempena duit br1m dan tambah duit kakina skit.
basikal kakina ja yang tak terjual lagi
tak lama lagi br1m masuk.aku rasa kena beli juga citybike.boleh aku kayuh sepuas hati aku.
lama dah cycling day aku tak aktif nih oi.mana boleh lagu nih.

sekian berita tamat

skuter ego

lama dah aku nak crita pasal moto aku yang satu ini...

nama dia skuter yamaha ego.aku guna skuter ni tak lama.paling jauh aku ronda pun sampai pantai merdeka.aku kemalangan 2 kali selama naik skuter tu.
bukan aku sengaja tapi dah nama pun kemalangan.
syok naik skuter tu.nak kata banyak kenangan dengan skuter ni.tak banyak mana sebab aku jarang naik sebab abang aku pinjam sampai bertahun tahun.
hujung tahun lepas akhirnya dapat jual juga.
duit skuter tu juga lah aku beli mesin jahit tepi.
aku adalah rasa rindu skit kat skuter aku tu tapi jodoh aku dengan skuter tak lama sebab aku jatuh sakit.nak bawa moto pun tak sekuat dulu dan terpaksa jual sebab nak pakai duit.

sekian berita tamat

ambil sijil skm

masa ni aku baru keluar dari rapid.lambat lagi nak jalan driver nak tutup enjin.

dah lama sangat aku tak menaip noh.maunya tak lama sebab pakai iphone old school.susah nak update blog.
pagi ni aku bangun macam biasa awal pagi.kak ina hantar aku pi hsj.setel ambik darah.aku tunggu bas ke pacific.setel hal kat situ aku naik bas ke bm.dah setel hal kat situ.terus menuju tempat tunggu bas yang selalu aku naik tapi tahan bas.bas tinggai.
menapaklah aku ke bas stop dekat hbm.
lama gak aku tunggu.bila naik bas sampai kat gm.tunggu lagi kawan aku.pastu tunggu lagi cikgu aku.lama gila.aku rasa macam nak naik gila.setel semua hal.tunggu bas ke bm.
turun bas jalan ke summit.
fuuhh lega.menyekek kek yang aku beli kat pacific untuk tukaq duit tambang.kek hampir lunyai tapi aku makan jugak lah.
lepas setel semua hal.
aku masuk lah watsons hat nyawa nyawa ikan serupa nak tutup dah tu.aku terus menuju kat area safi.aku test pelembap dan krim.serum pun try tapi tengok harga..* ooo takpa lah lain kali * .tak pikiaq banyak aku terus ambik pastu ronda cari lotion citra takdak plak.lepas bayar aku pun turun pi beli citra kat kedai luaq depan rapid.memang ada rm6 botol sederhana 120ml.
cari botol lagi kecik macam takdak.aku pun ambik gak lah.ingat nak try citra plak kot syok.nak cari lotion she memang dah takdak.tokey kedai tu kata takdak.
huhh..* aku suka brand lama punya *
lama lagi ni.perut dah makin pedih

sekian berita tamat